Projecten

Rockin` Old School 2016

Rockin` Old School (ROS) was in 2015 en 2016 een groot succes. In Rockin` Old School kunnen mensen van 60 jaar en ouder samen muziek maken. Onder leiding van een muziekdocent werken mensen aan hun muzikale vaardigheden, zowel beginners als gevorderden.

Voor wie: Elke 60 plusser uit Tiel of een omringende gemeente kan zich aanmelden. We zijn vooral op zoek naar vrouwen, drummers, bassisten en aparte instrumenten. Meedoen aan ROS is ideaal om muzikale vrienden te maken en uw kennissenkring te vergroten. Ook als u bijv. zorgt voor een zieke is het leuk om deze vrijdagochtenden aan muziek te besteden. Perfecte manier om energie te tanken.

Kosten : 80 euro p.p. voor 8 bijeenkomsten

Waar: Twentietoe, Beethovenstraat in Tiel

ROS is een samenwerkingsverband tussen Mozaïek, de Plantage en enkele vrijwilligers.Meer informatie is ook te vinden op https://www.facebook.com/ros2015/?fref=ts

Project OK!

Leefbaarheidsproject voor Tiel West en Oost

OK! was een project van woningcorporaties SCW en KleurrijkWonen in samenwerking met Mozaïek welzijnsdiensten. Het project was bedoeld om buurtbewoners met een goed buurtidee te stimuleren dit ook uit te voeren.

De meest uiteenlopende initiatieven voor leefbaarheid kunnen in dit project zijn gerealiseerd. Van buurtfeest of aanpassing van een stukje openbare ruimte tot het gezamenlijk deelnemen aan een festiviteit, een schoonmaakactie of het organiseren van een voorlichtingsbijeenkomst.

De ok-coach, was aanspreekpunt voor bewoners van Tiel Oost (Bomenbuurt) en Tiel West (Vurenlaan e.o. en Avezaathstraat e.o). De ok-coach onderzocht samen met de initiatiefnemers de haalbaarheid, hielp bij het plannen en maakte afspraken over de uitvoering. Medio 2016 werd dit ok-project afgerond.

Ideeën van bewoners zijn welkom bij de huidige Mozaiek wijkcoaches.

Gerealiseerde OK! projecten o.a.:

  • Kinderspeldagen
  • Sportactiviteiten
  • Plaatsing speeltoestellen
  • Verlichting achterpaden
  • Ontmoetingsdagen
  • Kerstmarkt
  • Buurtfeesten

Voor meer informatie zie ook:
www.okgoedbuurtidee.nl

Buurtcomité's

In 2015 hield het OK project zich ook bezig met het opzetten van buurtcomité’s in de projectbuurten. Samen bereik je immers meer. Bewoners die samen met andere buurtbewoners in een buurtcomité of buurtgroep actief mee willen denken en mee willen werken aan de leefbaarheid in hun buurt, konden contact opnemen met de ok-buurtcoach, nu wijkcoach.