MENU

05.04.2016

Mozaiek in Neder-Betuwe

Jongerenwerk

Jongerenwerk Neder-Betuwe zet zich in voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar in Opheusden, Ochten, Dodewaard, Kesteren, Echteld en IJzendoorn. 

Ambulant jongerenwerk

De ambulant jongerenwerker onderhoudt contact met (groepen) jongeren op de plaatsen waar zij hun vrije tijd doorbrengen. Dit is veel op straat, maar ook in jeugdsozen of op privé terrein. Er wordt geïnvesteerd in goed contact en een goede verstandhouding met de jongeren. De jongerenwerker is er in eerste instantie voor de jongeren zelf, maar heeft ook contacten met buurtbewoners, ouders, verenigingen en instanties. De doelen zijn jongeren te informeren over zaken die voor hen van belang zijn, ze te motiveren hun vrije tijd nuttig te besteden en om eventuele problemen vroeg te signaleren en zo mogelijk voor te zijn.

Jongerenparticipatie

Jongeren die zich in willen zetten voor andere jongeren, of voor hun omgeving, kunnen hierbij ondersteuning krijgen van het jongerenwerk. Het jongerenwerk helpt (groepen) jongeren om zelf activiteiten te organiseren en/of op te komen voor hun belangen. Voorbeelden hiervan zijn: het organiseren van een voetbaltoernooi in de wijk, het organiseren van een scooter meeting, jongeren ondersteunen bij het realiseren van een jongeren ontmoetingsplaats (JOP) en jongeren ondersteunen om hun ideeën of klachten duidelijk te maken aan de gemeente.

Ondersteuning vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligers in Neder-Betuwe die activiteiten organiseren voor en met jongeren kunnen rekenen op ondersteuning van Mozaïek. Het jongerenwerk geeft tips en adviezen, helpt bij contact met de gemeente en regelt trainingen voor vrijwilligers. Voorbeelden van organisaties die door Mozaïek worden ondersteund zijn jeugdsoos de Snellenburg in Opheusden, de Hoenderik in Kesteren en de Jongerenraad Neder-Betuwe.

Jongerencoaching

Je wilt iets bereiken, maar je krijgt het niet voor elkaar. Of het nou gaat om een opleiding, werk of problemen waar je niet uitkomt. Dan kan een jongerencoach van Mozaïek misschien iets voor jou betekenen.

De jongerencoach is er voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar. Lees hier meer over hoe wij kunnen helpen.