Aangenaam en veilig wonen

Lees voor

Aangenaam en veilig wonen

Je woont met plezier in je huis, maar je vraagt je af of je hier kan blijven wonen. Door daar nu al aandacht aan te besteden, betekent daar nu ook al plezier aan te hebben. En er later veel gemak van te hebben, doordat je op oudere leeftijd kunt blijven wonen in je vertrouwde huis. Onze vrijwillige woonvoorlichters denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Ik wil hier blijven wonen

Wil je graag in je huidige huis blijven wonen? Dan is het goed om eens met die ogen naar je huis te kijken. Kan je als je ouder wordt, thuis nog steeds met gemak uit de voeten?

Ik wil verhuizen

Als je nu of later naar een ander huis wil verhuizen, is het slim om daar nu al goed over na te denken. Wat mis je nu, wat je in een ander huis wel wil. En waar kan je opletten om het aangenamer en veiliger te hebben. Daar heb je dan later ook plezier van.

Persoonlijk advies

Mozaïek heeft met ‘Aangenaam en veilig wonen’ vrijwillige woonvoorlichters die bij je langskomen. Zij weten veel over comfortverbetering, veilig wonen, woningaanpassing en een geschikte woonomgeving. Bel voor
een afspraak naar (0344) 61 15 66 of stuur een mail naar matchpoint@mozaiekwelzijn.nl.

Informatiemarkt

Mozaïek organiseert twee keer per jaar een informatiemarkt over wonen. Organisaties die een rol spelen bij wonen en woonomgeving zijn aanwezig om informatie en desgewenst advies te geven. Denk daarbij aan een
bouwmarkt, woningbouwvereniging, brandweer/politie, thuiszorgwinkel, de gemeente Tiel en natuurlijk wij zelf. Wil je op de hoogte blijven wanneer deze markt er is? Geef dit dan aan via info@mozaiekwelzijn.nl of (0344) 61 15 66.

zelf ontdekken

Wil je liever eerst zelf ontdekken wat je nodig hebt? Doe de thuistest via www.mijnhuisopmaat.nl. Het invullen van deze test duurt ongeveer 10 minuten. Je krijgt via de mail een gratis advies.
Via www.ouderwordenineigenhuis.nl kun je de Lieverthuistest doen. Hier krijg je negen vragen met daaronder tips. Het invullen duurt een paar minuten. Op beide websites vind je uitgebreide informatie over wonen en de woonomgeving.

Monique van Os

Ouderenadviseur
Tiel
06 42 64 30 43