MENU

05.04.2016

Vrijwilligersondersteuning

''Vrijwilligerswerk leuk en nuttig"

Wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk?

Er zijn veel redenen om dat te gaan doen. De een wil zich verder ontwikkelen of een persoonlijke bijdrage leveren aan de maatschappij. De ander ervaring opdoen of nieuwe contacten leggen. En het is leuk en nuttig.

Promotie

Mozaïek Matchpoint promoot het vrijwilligerswerk in Tiel. Onder meer door vrijwilligers te werven, informatiemarkten te houden en een podium te bieden aan vrijwilligersorganisaties. Andere activiteiten zijn: scholing aan Tielse vrijwilligers en bemiddeling tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Mozaïek Matchpoint is officieel intermediair voor het Oranje Fonds tijdens NL DOET.

Vacaturebank

De website www.actiefintiel.nl is voor alle inwoners van Tiel die willen meedoen en meehelpen. Je vindt hier waar je aan kunt deelnemen (activiteiten) en wat je zelf kunt doen (vrijwilligerswerk).

Bemiddeling

Kun je niet zo makkelijk vrijwilligerswerk vinden of wil je graag een bemiddelingsgesprek? Mozaïek helpt je hier graag bij.

Informatie en advies

Mozaïek Matchpoint geeft informatie en advies over vrijwilligerswerk in het algemeen. Maar ook over de rechten en plichten van vrijwilligers en hun organisaties. Zoals met vragen over onkostenvergoeding, verzekeringen en werken met behoud van uitkering. Bij Mozaïek Matchpoint kunnen vrijwilligers, hulpvragers en organisaties terecht voor vragen, advies en ondersteuning. Vragen worden snel en vakkundig adequaat beantwoord door onze medewerkers.

/nieuws


Vrijwilligersprijs Tiel : Meer dan handen

Mozaïek Matchpoint stelt een stimuleringsprijs beschikbaar voor het vrijwilligerswerk, een blijk van waardering voor het vele en onmisbare werk door vrijwilligers. Met de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijs’ zetten we inspirerende voorbeelden in het zonnetje én spreken onze waardering uit voor al die vrijwilligers die het mogelijk maken. Meer informatie over de spelregels en voordrachts-criteria volgt.

Ieder jaar organiseert het Mozaïek welzijnsdiensten in de gemeente Tiel de vrijwilligersmarkt, waar organisaties en vrijwilligers elkaar ontmoeten

Workshops en scholingen

Mozaïek biedt een aantal workshops/scholingen aan mits er genoeg aanmeldingen zijn:

  • Dementie: wat is het, waar leidt het toe, hoe ga je ermee om?
  • Social media: Vriend of vijand? Hoe kun je social media goed inzetten voor jouw organisatie?
  • Leren luisteren om te begrijpen, beter doorvragen en daardoor meer zien en horen van de ander
  • Het werven van geld voor jouw idee of organisatie; je hebt een goed idee maar hoe financier je het?
  • Mantelzorgen en werken, hoe combineer je dat?

Hebt u nu al vragen? Wilt u alvast uw interesse kenbaar maken? Neem contact op met Mozaiek Matchpoint.

Mozaïek organiseert workshops voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op maat. Hebt U suggesties ? Dan vernemen wij deze gaarne. U kunt mailen naar matchpoint@mozaiekwelzijn.nl of bel ons via : 0344 - 611566


De Tielse vrijwilligersmarkt

Mozaïek organiseert in samenwerking met de gemeente de jaarlijkse vrijwilligersmarkt. Veel verschillende vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties laten tijdens deze dag zien wat het werk bij hun organisatie inhoudt. Ze proberen ook vacatures die zij hebben in te vullen. De vrijwilligersmarkt is een leuke manier om vrijblijvend kennis te maken met vrijwilligerswerk in de gemeente Tiel.

Dankzij de inzet van vrijwilligers is het mogelijk om allerlei voorzieningen in stand te houden. Daarnaast geeft dit werk mensen de kans om zichzelf te ontwikkelen, andere mensen te ontmoeten, een zinvolle tijdsbesteding te hebben of zich in te zetten voor iets wat men belangrijk vindt. Kortom, de redenen zijn heel verschillend, maar het werk geeft iedereen voldoening en dat maakt het verschil!

Bent u benieuwd wat u kunt betekenen voor een vrijwilligersorganisatie en wat vrijwilligerswerk kan betekenen voor u? Dan nodigen we u van harte uit om met ons in contact te koem. Kent u nog meer mensen die geïnteresseerd zijn ?

Meer weten?

Voor informatie over de jaarlijkse vrijwilligersmarkt of vrijwilligerswerk, kunt u contact opnemen met Mozaïek Matchpoint, telefoon: (0344) 611 566 of e-mail: matchpoint@mozaiekwelzijn.nl.