MENU

05.04.2016

Wijkteams Jeugd Tiel

Wijkteams Jeugd 0 tot 23 jaar in Tiel

Mozaïek welzijnsdiensten is kernpartner in het regionale samenwerkingsverband in Rivierenland. Het jongerenwerk in de gemeenten (Buren, Geldermalsen, Neder-Betuwe en Tiel) en de educatieondersteuning in Tiel, zijn ingebracht in dit brede samenwerkingsverband.

Om de jeugdzorg eenvoudiger en overzichtelijker te maken zijn er in Tiel vier wijkteams Jeugd 0-23 jaar gestart. Twee jeugdteams onder de vlag van buurtzorg Jong (in de stadsdelen West & Passewaaij en dorpen) en twee teams bestaande uit de organisaties Mee, Stmr en Mozaiek welzijnsdiensten in de stadsdelen Oost en Noord.

Waarom een wijkteam?

Wijkteams maken de zorg voor jeugd eenvoudiger. Vandaag de dag wordt er steeds meer gevraagd van ouders en kinderen. Soms kan je de grip even kwijt zijn of ontstaan er moeilijke situaties. De Jeugd en Gezinswerker in de wijk kan je ondersteunen om dit weer op orde te krijgen.

Voor wie is het wijkteam?

De Jeugd en Gezinswerkers zijn er als team voor jongeren 0-23 en iedereen die om hen heen staat zoals: ouders, opa’s, oma’s, vrijwilligers, buurtbewoners en professionals om zo laagdrempelig allerlei hulpvragen te kunnen beantwoorden.

Hoe werken wij?

Wij gaan uit van jouw vraag en ondersteunen je bij het zoeken naar een oplossing die bij jou past. Je wordt ondersteund om het weer op eigen kracht te kunnen. Ook houden we rekening met alles wat er speelt binnen het gezin. Het kan hier gaan over bijvoorbeeld hulp bij financiën en vragen over scheiding. Verder kan je bij ons terecht over wat er leeft in de buurt en kunnen we mogelijkheden en ideeën uitwisselen. Met privacy gaan we zorgvuldig om. Kom je er niet meer uit en zou je graag ondersteuning willen, neem dan gerust contact op.

  • Ondersteuning is gratis
  • Een vertrouwd gezicht
  • 1 gezicht, 1 gezin , 1 plan
  • Vraaggericht en oplossingsgericht
  • Hulp dichtbij: thuis, in de buurt, op school of met het netwerk