Logo DarkLogo Light

AANDACHT VOOR VERWARD GEDRAG

Lees voor
18 maart 2022

AANDACHT VOOR VERWARD GEDRAG

De werkgroep Ruimte voor AndersZijn vraagt in de week van de psychiatrie (21-26 maart) aandacht voor mensen met een psychiatrische geschiedenis. Dit doen ze samen met de Tielse Maatjes, Mozaïek Welzijn, de wijkGGZ (geestelijke gezondheidszorg), Tiel herstelt, Inloophuis, ProPersona, Ypsilon, MEE Gelderse Poort, de buurtbinders, wijkagent en anderen. In de week van 21 maart gaan de organisaties op plekken staan in Tiel om in gesprek te gaan met inwoners over verward gedrag. Zo zal er gevraagd worden of mensen weten waar ze terecht kunnen met hun vragen en weten waar ze hun angst bespreekbaar kunnen maken. De organisaties hopen te kunnen helpen en vooroordelen weg te kunnen halen.

Elke stem telt
Elke stem telt, dat is het motto van de week waarin aandacht gevraagd wordt voor mensen met een psychische geschiedenis. Waarom deze aandacht? Omdat er rond de psychiatrie en dus rond de mens met psychische kenmerken nog steeds veel angst en onzekerheid heerst. Ze krijgen snel een vooroordeel. Dit zorgt dat ze zich alleen voelen. Kunnen we de beeldvorming over psychiatrie veranderen?

Verward? Praat erover
Misschien ontmoet je ze spontaan tijdens een boodschapje en misschien wil je ze graag spreken. Je kunt de organisaties ontmoeten op:

Woensdag 23 maart In Tiel Oost, bij de Kranshof van 13.00 tot 15.00 uur
Donderdag 24 maart in Tiel Noord, winkelcentrum Rauwenhof van 13.00 tot 15.00 uur
Vrijdag 25 maart in Tiel West, winkelcentrum Westlede van 13.00 tot 15.00 uur
Zaterdag 26 maart in Tiel Passewaay, winkelcentrum van 13.00 tot 15.00 uur.