Logo DarkLogo Light

BUITENSPEELDAG RIVIERENWIJK TÒCH EEN SUCCES!

Lees voor
15 juni 2020

BUITENSPEELDAG RIVIERENWIJK TÒCH EEN SUCCES!

Tijdens de nationale buitenspeeldag op woensdag 10 juni deden maar liefst 48 kinderen uit Geldermalsen mee met een stoepkrijtwedstrijd. Dit werd georganiseerd door stichting de Stromende Buurt en ondersteund door Mozaïek Welzijn. Met stoepkrijt werden de mooiste creaties gemaakt. Drie winnaars ontvingen op maandag 15 juni een speelgoedbon voor Top1Toys. Gebiedswethouder Govert van Bezooijen en gebiedsmakelaar Patricia Visee waren erbij om de kinderen te feliciteren. René Duin, vader van de tweede prijs winnares: “Mijn dochter heeft nog een extra prijs gewonnen, ze heeft aan de wedstrijd een vriendinnetje in de straat overgehouden!”

Oorspronkelijk was het plan om tijdens de buitenspeeldag in de Rivierenwijk een luchtkussen neer te zetten en buitenspelletjes te doen. Hiervoor is via de gebiedsmakelaar Patricia Visee leefbaarheidbudget aangevraagd bij de gemeente West Betuwe.

Door de coronacrisis kon deze activiteit niet doorgaan in de voorgestelde vorm. Stichting de Stromende Buurt wilde de geplande buitenspeeldag niet zomaar voorbij laten gaan, want buitenspelen is belangrijk, ook nu. Als alternatief werden daarom door vrijwilligers van de Stromende Buurt tasjes met onder andere stoepkrijt, bellenblaas en de poster van de nationale buitenspeeldag uitgedeeld aan meer dan 50 kinderen in de Rivierenwijk. Hiermee konden de kinderen meedoen aan de stoepkrijtwedstrijd. Deze tasjes zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget van de gemeente.

Inwoners uit West Betuwe die ook een leuk idee hebben voor hun dorp of stadje kunnen contact opnemen met de gebiedsmakelaar voor het aanvragen van een leefbaarheidsbudget. Lees er meer over op www.westbetuwe.nl/gebiedsmakelaars.