MENU

14.11.2018

Burgerinitiatief Awards

Burgerinitiatief Awards

Voorgaande jaren werd binnen Tiel de Vrijwilligersprijs uitgereikt aan een betrokken vrijwilliger of organisatie in de gemeente Tiel. Dit jaar gaan wij de Burgerinitiatief Awards uitreiken! Er zijn zoveel mooie initiatieven in de wijken en de omliggende dorpen, dat het nu tijd wordt om één van die initiatieven in het zonnetje te zetten. Misschien is dit wel het begin van een mooie traditie! (klik hier voor de flyer)

Wat is een burgerinitiatief eigenlijk?


Burgerinitiatieven bestaan al heel lang, maar de laatste jaren krijgen ze een steeds grotere rol binnen de samenleving, zowel op gemeentelijk als wijkniveau. Burgerinitiatieven zijn initiatieven in zorg en welzijn door én voor burgers. Het zijn initiatieven die vrijwillig starten. Dat gaat zo. Eén of meerdere burgers pakken een probleem op waarvan zij vinden dat het aangepakt moet worden om de leefbaarheid in een wijk of dorp te verbeteren of het zorg- en welzijnsaanbod te vernieuwen. Zo’n initiatief is gericht op een wijk, dorp of stad, het heeft dus een lokaal karakter.

Wie organiseert het?


De Burginitiatief-award is ontstaan uit een samenwerking tussen de Gemeente Tiel, Mozaïek Welzijn, Burgerweeshuis en de Rabobank West Betuwe. De onafhankelijke jury zal bestaan uit Henk Bolt (Rabobank West Betuwe), Ans Duquesnoy (raadslid) en Carla Kreuk (wethouder).

Twee prijzen


Dit jaar worden er maar liefst twee prijzen uitgereikt:

- Een prijs voor een initiatief speciaal voor jongeren (tot 27 jaar): de Burgerweeshuis Award
- Een algemene prijs voor een burgerinitiatief.

De winnaars krijgen een geldbedrag van € 1.000,-, mogelijk gemaakt door Burgerweeshuis, Gemeente Tiel, Rabobank en Mozaïek.

Voorwaarden


- Het initiatief heeft de standplaats in de gemeente Tiel (de stad Tiel en de omliggende dorpen).
- Het initiatief komt van één of meerdere burgers.
- Het moet zichtbaar wat opleveren voor meerdere inwoners.
- Het doel van het initiatief is duidelijk.

Nomineren


Iedereen in Tiel mag voor 1 januari 2019 een burginitiatief nomineren voor deze mooie award! Een burgerinitiatief mag zichzelf ook nomineren.

Nomineren kan en je kunt de nominatieformulieren  hier  downloaden. De formulieren zijn ook te vinden in de diverse wijkcentra, het gemeentehuis, de bibliotheek en bij Dynamiek.

Uitreiking


De uitreiking van de Burgerinitiatief Awards zal plaatsvinden in de week van 14 januari 2019. Het winnende burgerinitiatief zal (indien mogelijk) op locatie verrast worden om de prijs in ontvangst te nemen.