Logo DarkLogo Light

DE BURGERINITIATIEF AWARDS ZIJN UITGEREIKT!

Lees voor
8 februari 2019

DE BURGERINITIATIEF AWARDS ZIJN UITGEREIKT!

Woensdag 6 februari en donderdag 7 februari zijn de winnaars van de Burgerinitief Awards verrast met een speech en een mooie cheque.

Op woensdag werden in de Marokkaanse Moskee, kinderen en begeleiders verrast met een cheque, bloemen en taart voor de Zwerfvuil Acties vanuit Stichting Wijkorganisatie Ridderweide. Het initiatief houdt zich bezig met het schoonhouden van de wijk in nauwe samenwerking met de twee basisscholen in de wijk, de Prins Mauritsschol en Floriant. Iedere eerste en derde woensdag van de maand gaat een groep leerlingen van een van beide scholen met begeleiders van de stichting op pad om het deel van de wijk rondom hun school van zwerfval te ontdoen. Het ‘werkgebied’ strekt zich uit van de Teisterbandlaan in Tiel-West tot de voetbalterreinen van RKTVC, een groot deel van de stad dus.

Donderdag werd er ingebroken tijdens een overleg van ‘Tiel Herstelt’, waar een ervaringsdeskundige bij aanwezig was. ‘Tiel Herstelt’ is een ontmoetingsplek om ervaringen te delen over psychische kwetsbaarheid en herstel. De diagnose is daarbij niet belangrijk. Het gaat er om dat je weer op zoek gaat naar wat je wilt, kunt en nodig hebt voor een zinvol dagelijks leven. Dat is kort samengevat wat de initiatiefnemers in Tiel willen gaan doen. Een ontmoetingsplek bieden aan mensen met een psychische problematiek georganiseerd en begeleid door ervaringsdeskundigen. Mensen dus die persoonlijk ervaring hebben met psychische problemen.

Voor beide initiatieven: hartelijk gefeliciteerd!

Er waren in totaal 16 genomineerden. De overige 14 genomineerden krijgen uiteraard ook een felicitatie. Genomineerd worden is namelijk ook een beetje winnen.

De genomineerden waren:

1. Women United Tiel 2. Stichting Clubhuis Tiel 3. Speeltuincommissie de Praam 4. 60+ club Wadenoijen5. Operatie Groen Tiel-Oost 6. Open Mind 7. Zwerfvuil Acties 8. Crea-avond 9. Walking Football Molukse Ouderen 10. Wandelen met Mantelzorgers 11. Stichting Farao Zorg 12. Meer Levensredden in de Betuwe 13. Tiel Herstelt 14. Website “de Tielenaar” 15. Tiel Tip Top 16. St. Vrienden van Suriname

Bij deze ook dank aan alle betrokkenen: gemeente Tiel, Rabobank West Betuwe en Stichting Burgerweeshuis.