Logo DarkLogo Light

DEEL UW VERHAAL MET JONGEREN UIT TIEL

Lees voor
12 april 2021

DEEL UW VERHAAL MET JONGEREN UIT TIEL

Bent u geboren in Tiel of woont u er al lang? Dan heeft u vast veel mooie herinneringen om te delen. Leerlingen van ROC Rivor en het Lingecollege willen graag uw verhaal horen en hier een verhaal over schrijven. Op deze manier leren ze iets over de geschiedenis van Tiel. Want hoe ging de fruitteelt vroeger, waar werd Tiel wereldberoemd mee en hoe heeft u bijvoorbeeld de Fruitcorso ervaren? Het vertellen kan via de telefoon, via videobellen of bij u thuis, wat u prettig vindt. De verhalen die u deelt worden buiten dit project niet bewaard of gedeeld met anderen.

Hoe werkt het?

  • Wij maken eerst telefonisch kennis met u.
  • De jongere neemt contact met u op en stelt u een aantal vragen (interview). U vertelt uw eigen verhaal zoals over uw voormalig beroep of misschien de familiegeschiedenis.
  • De jongere gaat op basis van het verhaal meer informatie opzoeken in het Regionaal Archief Rivierenland.
  • U verzamelt de voorwerpen die u thuis nog heeft en die u herinneren aan uw verhaal (dit kan ook 1 voorwerp zijn). U of wij maken hier een foto van en mailen die naar de jongere.
  • De jongere maakt een tekening van uw voorwerp/de voorwerpen die op de foto staat. De mooiste tekeningen worden levensgroot geschilderd op twee tunnels in Tiel.

In mei en juni wordt u uitgenodigd voor de online eindpresentatie van alle jongeren en de onthulling van het kunstwerk in de twee tunnels. Wilt u zelf graag helpen met schilderen, dat mag ook!

Opgeven
Bent u 65 jaar of ouder en woont u in de gemeente Tiel en wilt u graag uw verhaal vertellen? Doe dan mee! Voor vragen en om uzelf op te geven kunt u contact opnemen met Abdelmalik Boudehan, wijkcoach Mozaïek Welzijn 06 23 40 37 42 of a.boudehan@mozaiekwelzijn.nl.

Samenwerking
Dit project wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen HUMINT Solutions, Zinder, Regionaal Archief Rivierenland, Flipje en Streekmuseum, Mozaïek en Cultuur en Erfgoedpact Rivierenland.