Logo DarkLogo Light

FAMILIE IS BELANGRIJK

Lees voor
7 maart 2022

FAMILIE IS BELANGRIJK

In maart 2022 is in de hal van Zinder de unieke fototentoonstelling Family Portraits te zien van de Amerikaanse fotografe Joey o’Loughlin. Zij heeft prachtige familieportretten gemaakt in twee vluchtelingenkampen op het Griekse eiland Lesbos. Een van de activiteiten rondom deze tentoonstelling was op 2 maart bij Dynamiek, onderdeel van Mozaïek. Samen met Bibliotheek Rivierenland zijn die middag families uitgenodigd om creatief met elkaar aan de slag te gaan.

Vier families gingen aan de slag om hun dromen en hun interesses in beeld te brengen door middel van een ‘vision-board’.

In voorstelrondje werd al snel duidelijk hoe divers de families zijn en waar ze vandaag komen: een Syrische, een Koerdisch Turkse, een Nederlands/Zimbabwaanse en een Irakese familie. Opvallend was dat de familieleden vaak in verschillende landen wonen. Dit is vooral wanneer mensen gevlucht zijn. Ondanks dat ze soms heimwee hebben en hun familie missen, zijn ze blij om hier te wonen. Ze willen vooruit kijken en aan hun toekomst bouwen.

Er was veel herkenning bij Joey haar verhaal over haar ervaringen in het vluchtelingenkamp en dat zij vooral wilde benadrukken met haar foto’s dat we meer gemeen hebben dan dat er verschillen zijn, namelijk dat we allemaal behoren tot een familie en dat we allemaal graag gelukkig willen zijn met onze dierbaren.

Het jongetje dat samen met zijn moeder was had op zijn vision board gezet: ‘bestemming bereikt’. Zijn uitleg: “Ik ben blij dat ik hier woon, ik heb een heel fijn leven.”

Op 19 maart is er een mooi programma georganiseerd in Zinder met allerlei activiteiten rondom het thema familie. Zo kun je bijvoorbeeld gratis op de foto met je familie of dierbaren en is Joey er zelf deze foto’s te maken! Voor meer informatie kijk op www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda