MENU

05.04.2016

Mozaiek in Tiel

De wortels van Mozaïek liggen in Tiel, dat verklaart het unieke van de diensten, zoals: de wijkcoach, het jongerenwerk, Matchpoint, de onderwijsconsulent en activiteiten in voor en met de Tielenaren. 

Onderaan deze pagina vind je informatie over het jongerenwerk in Tiel. Naast het jongerenwerk heeft Mozaïek in Tiel de volgende diensten: 

Jongerenwerk

De jongerenwerker neemt jongeren serieus en betrekt hen zo veel mogelijk bij de samenleving. Ze begeleiden en ondersteunen (groepen) jongeren in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar. De jongerenwerkers zoeken jongeren op in hun eigen omgeving, zoals op straat, bij een jongereninloop, online, en soms op school. "Door elkaar te spreken op momenten dat het goed gaat, bouw je een band op en weten ze ons te vinden voor bijvoorbeeld hulp bij schoolwerk, vragen over relaties, financiën of gewoon een luisterend oor", aldus de jongerenwerker. Ook bij het organiseren van activiteiten weten jongeren de jongerenwerkers te vinden.

Jongereninloop de 'Oude bios'

Of je nu wilt chillen, studeren of vragen hebt? Jongeren uit de gemeente Tiel kunnen terecht bij de jongereninloop de 'Oude bios' Walstraatje 4 in Tiel.

Openingstijden

Studeren? - Kom maandag tussen 17:30 - 19:30 uur rustig studeren bij onze inloop. 

Meideninloop - girls only! Kom dinsdag van 18:00 - 20:00 uur met al je vriendinnen naar de 'Oude bios'.

Jongereninloop - afspreken met vrienden of chillen? Kom op woensdag of donderdag van 16:00 - 18:00 uur (voor 12-14 jaar) en 19:00 - 22:00 uur (voor 15-18 jaar).

Jongereninformatiepunt - vragen over bijvoorbeeld werk, relaties, opleiding of wat je moet regelen als je 18 wordt? Kom vrijdag tussen 15:00 - 18:00 uur langs of maak een afspraak met Hüseyin 06-34294203.  

  Heroes of the Cruyff Courts
  Met Heroes of the Cruyff Courts geven de Cruyff Foundation en Mozaïek jongeren de kans om de held te zijn van hun eigen verhaal. Heroes of the Cruyff Courts heeft als doel jongeren een rolmodel te laten zijn voor hun wijk en ze langdurig betrokken te houden bij de wijk en het Cruyff Court. Hierin werkt het jongerenwerk van Mozaïek samen met verschillende scholen in Tiel. Door het zelf organiseren van evenementen krijgen jongeren de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen en worden ze uitgedaagd iets te ondernemen wat nieuw voor hen is. Doordat jongeren tijdens de diverse bijeenkomsten kennismaken met de verschillende facetten van organiseren leren ze hun eigen kwaliteiten kennen, groeit het zelfvertrouwen en kunnen ze persoonlijke ambities meteen in praktijk brengen. Jongeren die de opleiding succesvol afsluiten ontvangen een certificaat en blijven met regelmaat betrokken bij de organisatie van buurtactiviteiten en bij het jongerenwerk.

  Vragen over jeugd, Wmo, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening, administratie, rouwverwerking of relatieproblemen? Neem contact op met de Sociale Poort van gemeente Tiel.

  Contact
  Achterweg 2, 4001 MV Tiel
  (0344) 637 220
  socialepoort@tiel.nl

  Telefonische openingstijden
  Ma/Di/Do: 9.00 t/m 12.00
  13.00 t/m 16.00 uur
  Wo/Vrij: 09.00 t/m 12.00 uur