Logo DarkLogo Light

HET NIEUWE GEZICHT VOOR VRIJWILLIGERS(ORGANISATIES)

Lees voor
17 juni 2021

HET NIEUWE GEZICHT VOOR VRIJWILLIGERS(ORGANISATIES)

Carien van Eijden vrijwilligerscoördinator bij Mozaïek Welzijn is het nieuwe gezicht voor de vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken in Tiel.

Inmiddels staan er al aardig wat bezoeken gepland bij vrijwilligersorganisaties en is zij nauw betrokken bij Actief in Tiel. Carien volgt Brenda Leenders op, die op creatieve wijze het vrijwilligerswerk in Tiel zichtbaar heeft gemaakt. Projecten als de vrijwilligerswinkel en het vrijwilligersplatform staan stevig en worden door Carien verder opgepakt. “Vrijwilligerswerk is voor iedereen een verrijking in het leven. Mijn missie is het om iedereen te laten zien dat het leuk is om iets voor een ander te doen. Of je nu bij je sportvereniging meehelpt, als maatje eens per week iemand bezoekt, dieren verzorgt of als bestuurslid de penningen beheert, echt… het maakt je leven mooier”, vertelt Carien.

Veel verenigingen hebben door Covid19 lang stilgestaan, maar ook is op veel plekken ‘gewoon’ doorgewerkt. Clubgebouwen zijn geschilderd, men heeft elkaar via Zoom ontmoet en er zijn heel veel jonge mensen actief geworden voor anderen. Carien: “Tijdens NLdoet ben ik op meerdere plekken geweest en heb ik met organisaties gesproken over de afgelopen periode, maar ik heb echt overal gezien dat er weer wordt opgestart en dat de passie voor de vereniging niet is verminderd. Het doet me goed te zien dat sportvelden weer worden gebruikt en dat ik hoor dat mensen elkaar weer ontmoeten in wijkcentra, want dat betekent dat het vrijwilligerswerk weer helemaal opstart.”

Ook aan de slag als vrijwilliger? Kijk op www.actiefintiel.nl of meld je aan voor een vrijblijvend gesprek bij Mozaïek Welzijn, afdeling Matchpoint: (0344) 61 15 66 of matchpoint@mozaiekwelzijn.nl.