Logo DarkLogo Light

JONGEREN INFORMATIE KOFFER

Lees voor
11 januari 2021

JONGEREN INFORMATIE KOFFER

Vanaf volgende week gaat Hüseyin Öztas, jongerenwerker Mozaïek Welzijn, in West Betuwe op pad met de Jongeren Informatie Koffer (#JIK). Een koffer vol informatie met relevante thema’s waar jongeren mee te maken hebben. In het dagelijks werk krijgen jongerenwerkers uiteenlopende vragen. De ene keer gaat het over wat moet ik regelen voor mijn studiefinanciering en een andere keer hoe ze een bankje kunnen regelen voor de hangplek waar ze samenkomen. Soms moet de jongerenwerker het een en ander uitzoeken om het juiste antwoord te kunnen geven. Om te zorgen dat de jongere snel antwoord krijgt is de JIK ontwikkeld.

Tijdig jongeren kunnen informeren is één van de doelen van de JIK. Als jongeren te lang met een vraag rondlopen waar ze geen antwoord op krijgen, kan het zijn dat ze in de problemen komen. Door de JIK kunnen ze op gang geholpen worden. Voorbeelden van thema’s in de JIK zijn: informatie over de nadelige gevolgen van overmatig alcohol- en drugsgebruik, sexting en hoe kan ik grip mijn geld krijgen?

Door te (blijven) weten wat er bij jongeren speelt, wat ze belangrijk vinden, wordt er met de JIK-kaart gevraagd naar hun input. Deze informatie komt vervolgens in de koffer. Door de interactie, zal de inhoud van de JIK up-to-date blijven. Zo kunnen jongeren zelf bepalen welke informatie ze in de koffer willen . Op deze manier krijgen de jongerenwerkers een nog completer beeld welke vragen er spelen onder jongeren en kunnen ze gerichter helpen.

De koffer gaat met de jongerenwerker mee naar school en op straat. Door de hippe uitstraling zal de JIK opvallen bij jongeren en zullen ze eerder vragen wat er in de koffer zit. De JIK zorgt ervoor dat jongeren op een extra laagdrempelig manier hun vraag kunnen stellen en met ideeën kunnen komen. Wil je de JIK volgen? Zoek dan via de socials op #JIK.

De JIK is een koffer maar gaat zijn eigen leven leiden door gesprekken uit te lokken bij jongeren. Heb jij een vraag of onderwerp waar je mee vast loopt, wellicht kan de JIK antwoord op je vraag geven zodat je verder kan. Kom je de JIK tegen? Vraag dan gerust wat er in zit.