Logo DarkLogo Light

Jongeren koken voor Rhenendael

Lees voor
21 februari 2024

Jongeren koken voor Rhenendael

In de vakantie hebben zeven jonge dames gekookt voor bewoners van Rhenendael. Om 10.00 uur verzamelden ze bij Westpoort in Rhenen en gingen ze onder begeleiding van Fatma en Amber jongerenwerkers van Mozaïek Welzijn, aan de slag in de keuken.

De dames zijn dinsdags bij de jongereninloop Talenthouse Rhenen te vinden. De dinsdag is een avond voor alleen meiden. “We vroegen aan de meiden doen jullie wel eens iets voor de maatschappij en zou je dit willen. De meiden vertelden dat ze wel wilden koken voor ouderen. Toen is het balletje gaan rollen.” vertelt Fatma. Ruim veertig bewoners van Rhenendael genoten van heerlijke Turkse gerechten. Naast eten vertelden de meiden iets over hun land van herkomst. “We hebben dit met veel liefde gedaan. Het gaf echt voldoening om dit te doen”, aldus de meiden.

Meideninloop

De meideninloop in het Talenthouse Rhenen zit in Westpoort Rhenen en is om de week op dinsdag van 16.30 – 18.30 uur open. Meiden van 12 tot en met 23 jaar kunnen elkaar hier ontmoeten, spelletjes spelen en vaak worden er leuke activiteiten georganiseerd. Zoals samen koken en eten in de mooie open keuken in Westpoort. Benieuwd of de meideninloop iets is voor jouw dochter? Kom gerust eens een kijkje nemen. Bel of app voor meer informatie naar de jongerenwerkers van Mozaïek Fatma Akdemir 06-14 51 71 24 of Amber Hartemink 06-14 30 03 91.