Logo DarkLogo Light

JONGEREN SLAAN HANDEN INEEN VOOR ROCKET LEAGUE TOERNOOI

Lees voor
29 maart 2021

JONGEREN SLAAN HANDEN INEEN VOOR ROCKET LEAGUE TOERNOOI

Kamil, Dimitri en Robin zijn drie goede vrienden van elkaar. Zij hebben in een gesprek met Hüseyin Öztaş, jongerenwerker van Mozaïek Welzijn, aangegeven graag een online Rocket League toernooi te willen organiseren voor de jongeren in gemeente West Betuwe. Hun doel is om leeftijdsgenoten met elkaar in contact te brengen door hun online deel te laten nemen aan het toernooi. Ook willen ze dat de jongeren een leuke afleiding krijgen tijdens de coronaperiode. Ze kregen regelmatig in hun vriendengroep te horen dat de coronamaatregelen als last wordt ervaren. Door het toernooi willen ze aan hun leeftijdsgenoten laten zien dat er ondanks de maatregelen een activiteit georganiseerd kan worden om toch iets leuks met elkaar te doen. In samenwerking met Mozaïek, Welzijn West Betuwe en Connect2Jeugd organiseren de jongeren een Rocket League toernooi.

Als je deel wilt nemen aan dit toernooi is het van belang dat je op je Playstation 4, XBOX of PC het spel Rocket League (gratis online te downloaden) hebt. Verder moet je jouw epic game naam doorgeven aan Hüseyin Öztaş. Dit kan door hem te bellen of een app-bericht te sturen 06- 34294203.

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 5 april. In deze week zal de voorronde gespeeld worden en zaterdag 10 april om 19.30 uur is de grote finale.

Samenwerking
Om zoveel mogelijk jongeren deel te laten nemen aan het toernooi is de jongerenwerker van Mozaïek de samenwerking aangegaan met Connect2Jeugd en Welzijn West Betuwe. Zij gaan in hun werkgebied het toernooi promoten en een voorronde organiseren. Hieruit krijgen de twee beste spelers de kans om deel te mogen nemen aan de grote finale die plaats gaat vinden op zaterdag 10 april. De finale wordt live gestreamd zodat iedereen mee kan kijken wie de winnaar gaat worden.

Sponsoren
De jongerenwerker van Mozaïek heeft drie ondernemers in Geldermalsen benaderd of ze als sponsor een bijdrage willen leveren. Dit zijn COOP, restaurant Odyssey en Witgoed specialist. Dankzij hun bijdrage zijn er leuke prijzen te winnen. Zo krijgt de winnaar een Playstation 4, de tweede en derde een tegoed van Bol.com.
Erik Rustenhoven manager van COOP: “Ook vanuit COOP willen we sociaal betrokken zijn en een steentje kunnen bijdragen.” Eduard Mourik van Witgoed specialist en Georgios Klazidis van het restaurant Odyssey hebben positief gereageerd op het feit dat er een online activiteit wordt georganiseerd. Ze laten weten dat de jongeren meer stimulans nodig hebben, vooral nu tijdens deze crisis.

Bijdrage van studenten
Bij de voorbereiding hebben Damon Achterberg en Leco Verbeek, studenten van ROC Rivor, meegeholpen. Zij hebben onder andere de poster en flyer ontworpen. Leco zorgt ervoor dat op de dag van de finale het toernooi live te volgen is via het YouTube kanaal van Mozaïek.

 

Foto (vlnr): Robin, Kamil en Dimitri
Fotograaf: Damon Achterberg