Logo DarkLogo Light

JONGERENINLOOP ‘OUDE BIOS’ OPEN

Lees voor
8 februari 2021

JONGERENINLOOP ‘OUDE BIOS’ OPEN

De jongereninloop bij de Oude bios in Tiel blijft open. De gemeente heeft besloten dat ook tijdens de lockdown jongeren hier terecht kunnen. Dit om ervoor te zorgen dat ze minder eenzaam zijn en ze een plek te bieden waar ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Mounir Lahnine, Jongerenwerker Mozaïek, is hier erg blij mee. “De gevolgen van corona worden onderschat. Mensen hebben vaak niet in de gaten dat jongeren van deze leeftijd kwetsbaar zijn. Zo kan het zijn dat ze door alle beperkingen eenzaam en somber zijn en achterstanden op school oplopen. Juist in deze tijd kunnen we kijken wat er afspeelt bij de jongeren en hierop inspelen. Uiteraard houden we ons aan de coronaregels. Ook is er altijd een jongerenwerker van Mozaïek aanwezig.”

Openingstijden
Nieuw is dat er op maandag van 17:30 – 19:30 uur gestudeerd kan worden en op vrijdag van 12:00 – 15:00 uur een informatiepunt is voor jongeren. Bij het informatiepunt kunnen jongeren terecht met vragen over solliciteren of gewoon hun verhaal vertellen. Verder is er op de dinsdag van 18:00-20:00 uur een meideninloop en op woensdag en donderdag van 16:00 – 20:00 uur de reguliere jongereninloop.

Meer dan alleen een inloop
De Oude bios is meer dan alleen een inloop. Zo wordt er ook aandacht besteed aan het gedrag en inzet van jongeren in hun eigen wijk en omgeving.

Ook kunnen jongeren hun verhaal kwijt bij de jongerenwerkers. Mounir: “Door samen bezig te zijn leren we elkaar kennen en je merkt dat ze hun verhaal bij je kwijt kunnen. We luisteren en proberen ze te helpen als ze ergens mee zitten.”