Logo DarkLogo Light

KIJK EENS OM! EENZAAMHEID IS VAAK DICHTERBIJ DAN U DENKT

Lees voor
23 september 2021

KIJK EENS OM! EENZAAMHEID IS VAAK DICHTERBIJ DAN U DENKT

Neem nou tante Lies, een vrouw die altijd onder de mensen was. Ze werkte in de horeca, maar dat is jaren geleden. Nu woont ze in een aanleunwoning en haar kinderen hebben het druk. Die komen niet zo vaak meer langs. Ze zou graag weer eens op een terrasje zitten, even lekker kletsen. Er zijn veel mensen zoals tante Lies! Kijk eens om u heen. Ook u kent vast iemand die u kunt uitnodigen voor een kopje koffie en een fijn gesprek.

De gemeente Tiel, Mozaïek Welzijn en Movisie doen mee aan het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid. Zij willen Tielse inwoners die zich eenzaam voelen helpen. Doet u ook mee?

Wethouder Kreuk: “Iedereen kan met eenzaamheid te maken krijgen. Oud én jong. Wanneer je na een drukke werkdag in een leeg huis komt. Als je op het schoolplein staat. Of als je alleen op je kamer zit. Ook Corona heeft er aan bijgedragen dat veel meer eenzaamheid wordt ervaren. We willen onze Tielse inwoners die zich eenzaam voelen helpen. Dat doen we al, maar we gaan hier nog meer aandacht aan besteden. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Kijkt u ook eens om?”

Eén tegen Eenzaamheid
Wethouder Carla Kreuk en Johan Andrée, directeur van Mozaiek Welzijn hebben op 21 september de intentieverklaring ondertekend. Samen met een aantal maatschappelijke organisaties willen zij inwoners bewust maken van eenzaamheid in hun omgeving. Als mensen eenzaamheid herkennen, kunnen zij zelf iets doen. Aandacht geven bijvoorbeeld, praten over de eenzaamheid of de zorgen ergens melden.

Eenzaamheid in cijfers
In 2020 gaf bijna de helft van de Nederlandse volwassenen aan eenzaam te zijn. 1 op de 5 volwassenen is zelfs ernstig eenzaam. Ook voor Tiel zou dit betekenen dat er een schrikbarend aantal inwoners eenzaamheid ervaart.

Activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid 2021 is van 30 september t/m 7 oktober. In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. In Tiel worden in de week van de Eenzaamheid verschillende activiteiten georganiseerd. U wordt van harte uitgenodigd hier aan deel te nemen.