Logo DarkLogo Light

KNUTSELCLUB EN KAARTCLUB VERHUIZEN NAAR BADWEG

Lees voor
7 augustus 2020

KNUTSELCLUB EN KAARTCLUB VERHUIZEN NAAR BADWEG

Op woensdag 5 augustus opende de kaartclub haar deuren op de nieuwe locatie aan de Badweg 21b in Geldermalsen. Donderdag 6 augustus is de knutselclub voor het eerst na het uitbreken van het coronavirus gestart. De club was altijd gevestigd bij BetuweZorg op de Kerkstraat maar omdat Betuwezorg per 1 september verhuist naar Culemborg, zaten de clubs zonder pand. Woon je in gemeente West Betuwe en lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Meld je dan aan bij Hugo Schoute, h.schoute@mozaiekwelzijn.nl of 06 14 30 03 91. Aanmelden is gezien het coronavirus verplicht.

Mozaïek heeft de ruimte coronaproof ingedeeld. Het aantal plekken is hierdoor beperkt. De clubs zelf nemen alle RIVM-maatregelen in acht.

“Ondanks dat de club veel hoog risicodeelnemers heeft, staat iedereen te popelen om weer te beginnen”, vertelt Jeanet Tap, woordvoerder van de clubs. “De behoefte aan contact is groter dan de angst voor corona en dat zegt veel over de sociale noodzaak van dit soort clubs”, aldus Hugo Schoute, Buurtwerker Mozaïek.

Aanvraag nieuwe spullen
De clubs hebben een leefbaarheidsaanvraag ingediend bij de gebiedsmakelaar Patricia Visee voor archiefkasten, nieuwe spelletjes en knutselspullen. Welzijn West Betuwe heeft geholpen bij deze aanvraag.

Het ontstaan van
De knutselclub is met ondersteuning van BetuweZorg ontstaan uit de kaartclub. In het verleden heeft Welzijn Geldermalsen de Huiskamer van de Buurt bedacht en is ook een knutselclub gestart die heeft kortstondig heeft bestaan. BetuweZorg heeft later de spelletjes en ontmoetingsplek opgezet die later is uitgegroeid tot de kaartclub.