Logo DarkLogo Light

KUN JIJ DE JUISTE MENSEN AAN ELKAAR KOPPELEN?

Lees voor
7 januari 2021

KUN JIJ DE JUISTE MENSEN AAN ELKAAR KOPPELEN?

Mozaïek Welzijn zoekt vrijwilligers voor het Meldpunt vrijwillige hulpverlening. Als onderdeel van dit team zoek je altijd de beste ‘match/koppeling’.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je komt bij Mozaiek en pakt een kop koffie of thee. Je praat met je collega’s bij wat die ochtend de plannen zijn. Er wordt gebeld. Je neemt de telefoon op. Het is een meneer uit Tiel die zich alleen voelt. Samen kijken jullie waar meneer behoefte aan heeft. Hij vindt het fijn als er iemand een keer met hem een wandeling wil maken. Even wat bewegen en gezellig kletsen. Toevallig heeft zich net een nieuwe vrijwilliger aangemeld die qua persoon precies bij meneer zou passen. Nadat je de gegevens hebt opgeschreven, bel je de nieuwe vrijwilliger of zij zin heeft om een keer in de week te gaan wandelen met meneer. De match/koppeling is gemaakt! Je geeft haar de gegevens van meneer en je hangt tevreden de telefoon op. Snel verwerk je de gegevens in het systeem, want je wilt nog de vrijwilliger van vorige week bellen, hoe het contact met zijn maatje was.

Als vrijwilliger van het Meldpunt koppel je de inwoner die hulp wil en de vrijwilliger die wil helpen aan elkaar. Het Meldpunt is een soort uitzendbureau. Het liefst willen we dat het Meldpunt iedere werkdag bereikbaar is.

Voor dit koppelen, moet je wat mensenkennis hebben en het leuk vinden om dit achter de laptop en met behulp van de telefoon, te doen. Je maakt dus een koppeling en daarmee zowel de hulpvrager als de vrijwilliger blij. Want die kan zo zijn of haar vaardigheden en tijd inzetten. Een mooie win-win situatie creëren, wat jou als vrijwilliger ook weer blij maakt.

Je geeft, als vrijwilliger, zelf aan wanneer jij kunt komen werken. Dit worden dan uiteindelijk wel vaste dagen/tijden.

Doordat Mozaïek trainingen geeft kun je jouw werk nog beter doen. Daarnaast kun je met vragen altijd terecht bij een medewerker van Mozaïek.

Lijkt jou deze vrijwillige job wel iets? Bel dan naar Inez Koot van Mozaiek Welzijn via (0344) 61 15 66 of mail naar i.koot@mozaiekwelzijn.nl