Logo DarkLogo Light

Maak vrienden bij Join Us

Lees voor
20 oktober 2022

Maak vrienden bij Join Us

Rosalie (22) voelde zich eenzaam nadat het met haar vriend uitging “Toen merkte ik dat ik bijna geen sociale contacten meer had. Op social media lijkt het alsof iedereen heel veel vrienden heeft en veel leuke dingen doet behalve ik. Ik was alleen nog aan het bankhangen. Na wat googelen kwam ik Join Us tegen.” Rosalie meldde zich aan.

Melissa (19) zag Join Us voorbij komen bij een van de jongerenwerkers van Mozaïek Welzijn. “Ik kende jongerenwerker Guusje nog van de middelbare school. Ik heb me aangemeld omdat ik me alleen voelde en meer sociale contacten wilde. Ik heb eigenlijk maar één beste vriendin, vind het ook leuk om met andere mensen af te spreken. Ik vond de eerste bijeenkomst wel spannend. Als ik nu kijk is het wel een echte groep geworden. Het is leuk om elkaar steeds weer te zien.”

Social challenge

“Het voelt ook echt als een vriendengroep, waarmee je iets leuk samen gaat doen. Elke twee weken doen we dat. Hierbij houden we rekening met ieder zijn wensen. We krijgen ook een social challenge waar je aan gaat werken. Die van mij is om een small talk te voeren en meer zelfvertrouwen te krijgen”, vertelt Rosalie. “Die van mij is om minder boos te reageren en mijn grens aan te geven”, voegt Melissa toe.

Vriendschap

Bij Rosalie en Melissa is er echte een vriendschap ontstaan. Ze spreken ook buiten de bijeenkomsten van Join Us af. “Ik voel me nu zelfverzekerder en gelukkiger met mezelf”, zegt Rosalie.

Join Us

Voel jij je vaak alleen? Terwijl je graag leuke dingen wil doen met leeftijdsgenoten? In Nederland wonen veel jongeren die het moeilijk vinden om vrienden te maken. Ze willen wel, maar weten niet zo goed hoe. Join Us is er voor iedereen die zich alleen voelt en daar verandering in wil brengen. Tijdens de bijeenkomsten ontmoet je andere jongeren en zijn er ervaren begeleiders aanwezig die helpen met het maken en behouden van nieuwe vrienden!

Join Us is in Tiel voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar, je kunt hiervoor bellen of appen met Guusje jongerenwerker bij Mozaïek 06 20 45 06 77. In de Neder-Betuwe voor de leeftijd 12-17 jaar, je kunt hiervoor bellen of appen met Kesley jongerenwerker bij Mozaïek 06 18 96 64 94. Lees meer over Join us op join-us.nu