Logo DarkLogo Light

MAAK VRIENDEN BIJ JOIN US

Lees voor
22 februari 2022

MAAK VRIENDEN BIJ JOIN US

Het jongerenwerk van Mozaïek, Eleos , Connect2Jeugd en Buurtzorg Jong zijn gestart met het programma Join us. Join us helpt jongeren die zich dag in dag uit alleen voelen en moeite hebben met het maken van vrienden. In Nederland is dat 8 procent van alle jongeren. Veel van hen weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Join us brengt deze jongeren samen en maakt ze sociaal sterker.

Sociaal sterker worden
Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In gemeente Neder-Betuwe start één groep van 12-18 jaar, in Tiel van 12-25 jaar en in Zaltbommel van 12-18 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Drempelvrees
“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!
Ben je nieuwsgierig naar Join us? Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren.