Logo DarkLogo Light

MOZAÏEK WELZIJN EN LINGECOLLEGE ZETTEN SAMENWERKING VOORT

Lees voor
21 februari 2020

MOZAÏEK WELZIJN EN LINGECOLLEGE ZETTEN SAMENWERKING VOORT

Mozaïek Welzijn en het Lingecollege werken ook de rest van het schooljaar 2019-2020 intensief samen. De voortzetting van de al bestaande samenwerking werd donderdag 13 februari formeel vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

Mozaïek voert tot het einde van dit schooljaar jongerenwerk uit op het praktijkonderwijs, het beroepscollege en de mavo van het Lingecollege. De jongerenwerkers van Mozaïek zijn wekelijks aanwezig op de verschillende schoollocaties. Ze verzorgen onder andere gastlessen, organiseren activiteiten tijdens pauzes en na school en ze hebben persoonlijk contact met de leerlingen die daar behoefte aan hebben. De gastlessen en activiteiten gaan over maatschappelijke thema’s als seksuele voorlichting en vuurwerk. Daarnaast adviseert Mozaïek docenten hoe om te gaan met straatcultuur binnen de school en de leefwereld van jongeren. Maar ook hoe zij kunnen herkennen dat een leerling (op school of thuis) een moeilijke tijd doormaakt.

Voor het Lingecollege is de aanwezigheid van Mozaïek een verrijking. De jongerenwerkers van Mozaïek zijn een gesprekspartner als leerlingen behoefte hebben om met iemand anders te praten dan een medewerker van het Lingecollege. “Belangrijk, want we willen onze leerlingen zoveel mogelijk ondersteuning bieden”, zegt Nicole Roseboom, afdelingsleider Praktijkonderwijs.