Logo DarkLogo Light

Mozaiek Welzijn krijgt kwaliteitslabel

Lees voor
23 februari 2024

Mozaiek Welzijn krijgt kwaliteitslabel

Woensdag 21 februari heeft Lex Staal, directeur-bestuurder van Sociaal Werk Nederland, het certificaat van het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk uitgereikt aan Mozaïek Welzijn. Met het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk laat je als sociaalwerkorganisatie zien dat je staat voor kwaliteit en continu werkt aan de verbetering van de dienstverlening: aan opdrachtgevers, samenwerkingspartners en bewoners.

“Jullie hebben met Samenso een organisatie neergezet die op regionaal gebied kan meepraten. Ook al brengt dat soms uitdagingen met zich mee om drie culturen samen te brengen. Het is knap hoe jullie dat doen. Aan de achterkant zorgen jullie voor kwaliteit en doorontwikkeling. Aan voorkant staat nog steeds de organisatie met de lokale kleur centraal,” aldus Lex Staal, directeur bestuurder van Sociaal Werk Nederland.

Marije Dirksen, manager Mozaïek: “Wij werken met het Kwaliteitskompas. Deze tool helpt om ons werk zo goed mogelijk te doen, samen met onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Een mooi compliment van Sociaal Werk Nederland dat dit wordt opgemerkt bij het behalen van ons kwaliteitslabel. Ook de wijze waarop het geven van feedback via de 360-methode is geïntegreerd binnen het werk, werd geprezen. Het kwaliteitslabel krijg je niet zomaar. Trots op onze medewerkers dat zij deze methodieken omarmen en zo samen sterk staan voor onze inwoners.” Het label is geldig voor alle gemeenten waar Mozaïek werkt; gemeente Buren, Neder-Betuwe, Rhenen, Tiel en West Betuwe.

Getoetst

Elke twee jaar wordt Mozaïek getoetst op het vakmanschap van de medewerkers, de impact van hun dienstverlening voor de inwoner en het faciliteren van goed werkgeverschap.

Steeds weer verbetert Mozaïek de kwaliteit van hun inzet voor de inwoner. Hier stellen ze zichzelf de vraag: doen we het juiste en waar kan dit nog beter? Zo is kwaliteit een doorlopend proces in de organisatie.

Dat wordt gezien en gewaardeerd met dit kwaliteitslabel Sterk Sociaal werk!