Logo DarkLogo Light

Muziek haalt Rick uit bed

Lees voor
11 juli 2023

Muziek haalt Rick uit bed

School, stage, werk én muziek maken. Dag in, dag uit. Niet een beetje maar steeds meer. Dit in combinatie met korte nachten werd de eenentwintigjarige Tielenaar Rick te veel. Hij kreeg een burn-out. Zijn energie was op. Anderhalf jaar lang ging hij niet naar school. Zijn leven stond stil.

Hij kreeg hulp van de huisarts, oefentherapie, ergotherapie en de psycholoog. Maar het was uiteindelijk de muziek wat hem motiveerde om uit bed te komen.

Jongerencentrum Talenthouse

Toen het wat beter ging kwam Rick met zijn vrienden naar het Talenthouse van Mozaïek Welzijn. Daar kunnen jongeren elkaar ontmoeten en ook hun talent ontdekken. Zo worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals DJ Workshops.
Rick volgde de DJ Workshops. Hij raakte aan de praat met de jongerencoach “Ik had zelf een nummer gemaakt dat heette ‘Burn-out’. De jongerencoach van Mozaïek viel dit op en zo kwamen we in gesprek over mijn eigen burn-out.”, vertelt Rick.

Coaching

De jongerencoach zag dat talent, de passie bij Rick. Muziek maken. Rick: “Ik deed helemaal niks, behalve boven op mijn bed liggen. Door plannen te maken hoe ik verder kan komen met muziek draaien gaf dit mij een reden om uit bed te stappen. Dat heeft mij écht geholpen.”

Jongerencoach Lodi vult aan: “Wat we met coaching doen is dat we ingaan op wat een jongere zelf graag wil. In het begin praten we, dromen we. We onderzoeken waarvoor hij bereidt is om de laptop dicht te klappen en genoeg slaap te krijgen. En om op tijd op te staan. Dan kijken we hoe we zijn droom uit kunnen laten komen. Dit doen we door doelen te stellen. Dit hebben we bij Rick ook gedaan.”

Succeservaring

Inmiddels heeft Rick mogen draaien op Appelpop, in de Merckt en de Kikker in Tiel. Bij de eerste twee heeft hij destijds hulp gekregen van voormalig jongerencoach Maurice en Benji, DJ en organisator van de DJ Workshops. Bij de laatste is hij zelf op af gestapt. Rick helpt nu bij het organiseren van de DJ Workshops in Talenthouse Tiel.

Contact

De jongerencoach is er voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar. Je krijgt een-op-een begeleiding. Ben je benieuwd of de jongerencoach iets voor jou kan doen? Neem gerust contact op met Erwin 06 38 07 72 05, Lodi 06 10 88 83 15, Mounir 06 12 47 14 03 of Saskia 06 28 92 24 19.