Logo DarkLogo Light

NIEUWE WETTELIJKE VERPLICHTINGEN VERENIGINGEN EN STICHTINGEN

Lees voor
3 juni 2021

NIEUWE WETTELIJKE VERPLICHTINGEN VERENIGINGEN EN STICHTINGEN

Dinsdag 15 juni van 16.00 tot 17.00 uur kunnen verenigingen en stichtingen in Tiel aansluiten bij het (gratis) online webinar over de nieuwe wet WBTR. Dit Webinar wordt georganiseerd door Mozaïek Welzijn en wordt gegeven door Frank Koreman van IVBB – Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen.

Verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli dit jaar voldoen aan de nieuwe wet WBTR, de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn. Het is wel wat werk om dit goed te doen. In de nieuwe wet zit een uitbreiding van de aansprakelijkheid van bestuursleden. De wet gaat echter vooral over de kwaliteit van besturen en raakt daarmee de volledige organisatie.

De wet is breder dan alleen het aanpassen van statuten. Dat is echt onvoldoende. De wet stuurt op het vastleggen van basisregels voor bestuur en toezicht. De rol van het toezicht wijkt duidelijk af van de verplichtingen voor verenigingen tot nu toe.

Verenigingen en stichtingen in Tiel kunnen gebruik maken van het voorwerk en krijgen een korting van 50 procent en betalen 120 euro. Je gebruikt daarvoor de kortingscode KNVWSWBTR.

Alles informatie is te vinden op: https://wbtr.nl/partner/mozaiek-welzijn/

Aanmelden kan via: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwsc-ivrzosGtBkb2q4TabcbnCHQ5XN_HSx