Logo DarkLogo Light

OUDERENPOST GEMAAKT DOOR SCHOOLKINDEREN: AANMELDEN KAN

Lees voor
6 december 2021

OUDERENPOST GEMAAKT DOOR SCHOOLKINDEREN: AANMELDEN KAN

Mozaïek Welzijn is vorig jaar gestart met Ouderenpost. Hierbij maken kinderen van de basisscholen in Tiel elk kwartaal een vrolijke kaart, tekening of verhaaltje. Al deze tekeningen worden verspreid onder de deelnemende ouderen.

Wil je ook post van de schoolkinderen ontvangen? Meld je dan aan bij Mozaïek, via (0344) 61 15 66 of Matchpoint@mozaiekwelzijn.nl. Na aanmelding ontvang je een welkomstbrief met uitleg.

Tip: Je mag ook iemand anders aanmelden. Doe dit wel in overleg, want vanuit de Wet op de privacy mogen er geen persoonsgegevens zonder toestemming doorgegeven worden.

Mozaïek hoort regelmatig van ouderen die al deelnemer zijn, hoe leuk ze de ontvangen post vinden. Gemiddeld zitten er zo’n vier kaarten/tekeningen in een envelop. Vaak zijn de tekeningen rond een thema, zoals Kerst, Pasen of zomervakantie. Mozaïek wil graag meer ouderen hiervan laten genieten. Ook kijkt Mozaiek hoe de contacten tussen de ouderen en de basisscholen versterkt kunnen worden. “Hoe leuk zou het zijn als ouderen betrokken kunnen worden bij de basisscholen, bijvoorbeeld door een-op-een aandacht aan elkaar te geven door samen te schaken of te knutselen. Op dit moment zijn wij hiervoor in gesprek met een basisschool.”, aldus Monique van Os, Ouderenadviseur Mozaïek.