Logo DarkLogo Light

SINTERKLAAS OUDSTE VRIJWILLIGER VAN ‘T LAND

Lees voor
29 november 2021

SINTERKLAAS OUDSTE VRIJWILLIGER VAN ‘T LAND

Inmiddels is Sinterklaas 1.270 jaar oud. Samen met zijn hofhouding en pieten reist hij Nederland door. Sinterklaas: ”Ik herinner me niet meer precies hoe het is begonnen. Wel weet ik dat ik vanuit huis heb meegekregen om naar mensen om te kijken die het moeilijk hebben.”

Opa Piet staat in Tiel het langste aan de zijde van Sinterklaas. Naast Opa Piet zijn er nog zo’n 150 pieten die Sinterklaas helpen. Sinterklaas geeft aan dat hij het belangrijk vindt dat de pieten goed opgevangen worden door Sinterklaas en zijn hofhouding. Ook moet er ruimte zijn dat een piet zijn talent kan laten zien en gewaardeerd wordt. Zo krijgen de pieten ieder jaar een presentje en gaan ze naderhand wat leuks samen doen. “Zelf voel ik waardering van al die blije gezichtjes van de kinderen”, aldus Sinterklaas.

In de binnenstad van Tiel is er een Pietenhuis. In dit Pietenhuis is er regelmatig iets te doen voor kinderen. Wat er precies te doen is, lees je op de Facebookpagina @sintintiel of www.sintintiel.nl.

Vrijwilligers in Tiel
Ook in Tiel staan er dag in dag uit mensen klaar die iets voor een ander doen. Wij hebben samen met een team enthousiastelingen het boek ‘Doe jezelf een plezier’ uitgegeven. In dit boek vertellen zestig vrijwilligers over waarom ze nu eigenlijk vrijwilligerswerk doen. Wil je ook een exemplaar? Deze is voor 14,95 euro te koop bij Boekhandel Arentsen in Tiel en via www.emjee-uitgevers.com t… bestellen. Leuk om als cadeau weg te geven tijdens de feestdagen.

Vrijwilliger worden
Wil je zelf graag vrijwilliger worden? Wij denken graag met je mee om te kijken waar je jouw talent in kunt zetten. Ook als organisatie kun je met je vrijwilligersvraag bij ons terecht.

Klik hier voor meer informatie om vrijwilligerswerk te doen.