Logo DarkLogo Light

STUDIEKRINGEN

Lees voor
14 maart 2017

STUDIEKRINGEN

“VOOR MIJ BETEKENT HET MENSEN ONTMOETEN, ERVARINGEN DELEN EN IETS NIEUWS ONTDEKKEN.”

De Studiekring50plus, een plek van ontmoeting waar nieuwsgierige mensen hun kennis graag willen verrijken samen met anderen. Een activiteit waar je eigen onderwerpen voorbereidt, kennis en meningen uitwisselt en nieuwe dingen leert. Op steeds meer plaatsen starten studiekringen. Dit kan vanuit een bibliotheek, dorpshuis, zorg- en welzijnsorganisatie, ouderenbond of door een belangstellende zelf.

Studiekringen50plus bestaan al ruim twintig jaar en de meesten zijn in Gelderland. Studiekringbijeenkomsten zijn gezellig en vertrouwd. Ouderen delen samen hun kennis waardoor ze hun hoofd fris en hun hart jong houden.

In het onderzoeksrapport ‘Ervaren effecten van studiekringen en toegankelijkheid van studiekringen voor deelnemers met een fysieke beperking’ van het NIVEL, geven geïnterviewde deelnemers de door hen ervaren meerwaarde van studiekringen duidelijk aan: “kennisverdieping en geestelijke verrijking, grotere betrokkenheid bij de samenleving en actualiteit, een meer kritische houding, persoonlijke ontwikkeling en groei van vaardigheden”.

In Tiel zijn drie studiekringen actief:
Tiel – Studiekring 1 Tiel
Adres: Kloosterstraat 3, 4001 NC Tiel
studiekring1tiel@studiekringen50plus.nl
Samenkomst: donderdag van 9.30 – 11.30 om de 14 dagen
Aanvullende informatie: Gebouw Bibliotheek Rivierenland

Tiel – Studiekring Tiel 2
info@studiekringen50plus.nl

Tiel – Studiekring Tiel 3
info@studiekringen50plus.nl

Neem gerust eens contact op met een van de studiekringen of neem contact op met :