Logo DarkLogo Light

THUISADMINISTRATIE GESTART IN TIEL

Lees voor
12 oktober 2017

THUISADMINISTRATIE GESTART IN TIEL

Thuisadministratie naar Mozaïek en STMR

Sinds 1 oktober kunnen inwoners van Tiel voor hulp bij hun administratie terecht bij thuisadministratie van Mozaïek. Humanitas is gestopt. Alle vrijwilligers van thuisadministratie Humanitas gaan mee naar Mozaïek.

Mozaïek heeft veel ervaring in het begeleiden en aansturen van vrijwilligers. STMR schoolt de vrijwilligers op het gebied van financiële vraagstukken die aan de orde komen.

De vrijwilligers van de thuisadministratie helpen inwoners hun administratie op orde te krijgen. Zo krijgen zij weer grip op hun inkomsten en uitgaven. Hiermee kunnen schulden worden voorkomen. Soms zijn er al schulden. Dan is de hulp juist een goede start bij het werken aan een oplossing voor deze schulden.

ONGEOPENDE POST EN OVERAL STAPELTJES PAPIER?

Soms lukt het niet meer om zelf de post bij te houden of je financiën goed te regelen. Op welke toeslagen heb je recht en wanneer kom je in aanmerking voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Voor je het weet, zit je in een administratieve rompslomp en liggen schulden op de loer. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Hoe? Door een beroep te doen op de vrijwilligers van de Thuisadministratie Tiel. Zij ondersteunen in het op orde brengen en houden van de post, helpen bij het aanvragen van toeslagen of zijn behulpzaam in contacten met instanties. Uiteindelijk doel is weer eigen zelfstandigheid en grip op je leven.

De vrijwilligers zijn onderdeel van Mozaïek Matchpoint. Inhoudelijke ondersteuning en scholing van deze vrijwilligers wordt verzorgd door financiële deskundigen (maatschappelijk werkers) van STMR.Mozaïek en STMR werken samen om deze dienst in Tiel uit te voeren. Voor meer informatie of aanmelden kan je contact opnemen met Matchpoint, 0344-611566 Monique van Os of via mail: thuisadministratie@mozaiekwelzijn.nl.