VVE en VVE Thuis

Lees voor

VVE en VVE Thuis

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Het doel van VVE is om peuters met een mogelijke (taal)achterstand beter voor te bereiden op de basisschool en er voor te zorgen dat kleuters zonder achterstand naar groep 3 kunnen. Wij informeren en adviseren ouders wat VVE is en waarom het belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind. Ook kunnen we je helpen met de inschrijving hiervan.

Mozaïek werkt hierin samen met gemeente Tiel, het consultatiebureau, de VVE peuteropvangen, VVE basisscholen en de bibliotheek.

VVE Thuis

De eerste jaren zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Ouders spelen hierbij een grote rol. Dat geldt ook voor jou. Je kunt je kind spelenderwijs stimuleren in de (taal)ontwikkeling. VVE Thuis helpt je hierbij. Het ouderprogramma VVE Thuis wordt door ons uitgevoerd op een aantal VVE peuteropvangen in Tiel.

Wat is VVE Thuis?

VVE Thuis is een programma voor ouders met kinderen van 3 jaar. Je krijgt activiteiten die je thuis met je kind doet. De activiteiten passen bij het thema waar je kind op de peuteropvang mee bezig is, bijvoorbeeld ‘lente’. Je gaat thuis aan de slag met activiteiten over dit thema.

Wat biedt VVE Thuis

Materialen
De activiteiten die je met je kind gaat doen staan in een themaboekje. Daarin zitten ook werkbladen met puzzels, praatplaten, memories en lotto’s. Verder krijgt je digitale boeken en spellen van Bereslim. Je krijgt een spelbord en vaak ook een voorleesboekje.

Ondersteuning
Je doet VVE Thuis niet alleen. Bij ieder thema wordt een ouderbijeenkomst gehouden. Je krijgt dan uitleg over de activiteiten en leert hoe je jouw kind kunt stimuleren in de taalontwikkeling.

Waar, wanneer en kosten
Per schooljaar zijn er gemiddeld 8-10 bijeenkomsten. Deze zijn op de peuteropvang van je kind. Deelname aan het ouderprogramma is gratis. Tijdens de bijeenkomsten is er opvang voor jongere kinderen.

Guzin Aliskan

Onderwijsconsulent
Tiel
06-30 03 29 80

Leila Azhari

Onderwijsconsulent
Tiel
06-12 47 12 66