Mantelzorgcompliment

Lees voor

Heb je iemand die voor je zorgt? En wil je hem of haar bedanken, dan kan dat met het mantelzorgcompliment!

Heb je iemand die voor je zorgt? En wil je hem of haar bedanken, dan kan dat met het mantelzorgcompliment! Een kleine blijk van waardering voor mantelzorgers die voor inwoners van onze gemeente Tiel zorgen.
Ook dit jaar zorgden de coronamaatregelen voor een extra belasting. De manier waarop mantelzorgers hiermee om zijn gegaan, is een extra compliment waard! De gemeente Tiel heeft er ook dit jaar voor gekozen om mantelzorgers een FlipPas te geven. Het bedrag op de FlipPas is daarom voor 2022 verhoogd naar 125 euro.

Hoe vraagt je het aan?

Je kunt tot en met 30 november 2022 met dit formulier het mantelzorgcompliment aanvragen.

Wanneer ben ik mantelzorger

Zorg je voor meer dan acht uur per week en meer dan drie maanden voor iemand? Dan ben je mantelzorger. Een mantelzorger geeft gedurende langere tijd onbetaalde zorg/hulp aan een ander. Let wel, deze zorg geef je in een normale situatie niet, de ander heeft bijvoorbeeld een chronische ziekte of beperking. Daarnaast is er sprake van een persoonlijke band met de ander: het is je partner, familielid, een goede vriend of je buren.

Veel gestelde vragen

Zorg je voor meer dan acht uur per week en meer dan drie maanden voor iemand? Dan ben je mantelzorger. Een mantelzorger geeft gedurende langere tijd onbetaalde zorg/hulp aan een ander. Let wel, deze zorg geef je in een normale situatie niet, de ander heeft bijvoorbeeld een chronische ziekte of beperking. Daarnaast is er sprake van een persoonlijke band met de ander: het is je partner, familielid, een goede vriend of je buren.

Jouw mantelzorger ontvangt een FlipPas ter waarde van 125 euro. Met deze FlipPas kan jouw mantelzorger zelf een cadeau uitzoeken bij een groot aantal winkels in Tiel. Op de website https://winkelenintiel.nl/aanmelden-flippas kun je zien bij welke winkels jouw mantelzorger een cadeau kan uitzoeken.

Een mantelzorgontvanger die in Tiel woont en meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden mantelzorg ontvangt kan een compliment aanvragen voor zijn of haar mantelzorger.

Je mag voor maximaal één mantelzorger een compliment aanvragen, je mantelzorger mag er ook maar één ontvangen.

Je kunt het mantelzorgcompliment aanvragen in de periode van 15 september tot en met 30 november 2022.

Op deze pagina vind je vanaf 12 september 2022 een digitaal aanvraagformulier wat je kunt invullen.

Je kunt het papieren formulier tussen 9.00 en 12.00 uur ophalen bij de balie van Mozaïek Welzijn (Hertog Karellaan 140) en tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis (Achterweg 2). Daarnaast kun je het formulier ook tijdens openingstijden ophalen bij de Bibliotheek in Tiel, de Souvenirshop en bij Wuite mode.

Je aanvraag wordt beoordeeld door Mozaïek Welzijn. Om de beoordeling snel te laten verlopen is het belangrijk dat je de aanvraag compleet invult.

Dan kan de 125 euro bij geschreven worden op de bestaande FlipPas. Jouw mantelzorger krijgt dan een brief met informatie en een instructie over de bijschrijving van de punten. De mantelzorger kan zelf met behulp van een code de punten bijschrijven.

De mantelzorger zal na ontvangst van de aanvraag via een brief worden geïnformeerd over het toe- of afwijzen van het compliment. Als de aanvraag wordt afgewezen word je via een brief geïnformeerd over de motivatie van de afwijzing.

De mantelzorger zal na ontvangst van de aanvraag via een brief worden geïnformeerd over het toe- of afwijzen van het compliment. Als de aanvraag wordt afgewezen wordt u via een brief geïnformeerd over de motivatie van de afwijzing.

Is je aanvraag goedgekeurd, dan krijgt jouw mantelzorger een brief met daarin de benodigde informatie en instructie om de FlipPas zelf op te waarderen, thuisgestuurd.

Als jouw mantelzorger al in het bezit is een FlipPas? Vraag dan om het pasnummer en vul dit in op het aanvraagformulier. N.b. het pasnummer bestaat uit maximaal 6 cijfers.

Als jouw mantelzorger nog geen FlipPas heeft, dan wordt er een nieuwe FlipPas toegestuurd.

In de brief die de mantelzorger ontvangt, staat ook informatie waar de Flippas besteed kan worden. Informatie hierover kan je ook lezen op deze link: https://winkelenintiel.nl/flippas/

Informatie over het checken van je saldo kun je lezen op: https://winkelenintiel.nl/aanmelden-flippas/ Log in op je account via deze link.

Heb je een parkeervergunning voor geïndiceerde zorg, zodat jouw mantelzorger bij je kan parkeren? Deze vergoeden wij voor je. Je krijgt van de gemeente een brief hierover. Heb je een bewonersparkeervergunning of een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kom je niet in aanmerking voor een vergoeding.