Mantelzorgcompliment

Lees voor

Heb je iemand die voor je zorgt? En wil je hem of haar bedanken, dan kan dat met het mantelzorgcompliment!

Een kleine blijk van waardering voor mantelzorgers die voor inwoners van onze gemeente zorgen. De manier waarop mantelzorgers bijdragen aan de zorg voor onze inwoners is een compliment waard!

Mantelzorgcompliment 2023 is gesloten en kan dus niet meer worden aangevraagd

Het mantelzorgcompliment voor 2023 kan niet meer worden aangevraagd. Was je op tijd met aanvragen en ben je benieuwd hoe verder? In november ontvang je een brief of mail van ons. Hierin staat of jouw mantelzorgcompliment is goedgekeurd.

Ben je te laat voor dit jaar? Geef je dan op via onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte wanneer de nieuwe ronde begint. Aanmelden kan hier:

Aanmelden digitale nieuwsbrief Mantelzorg

Wanneer ben ik mantelzorger

Zorg je voor meer dan acht uur per week en meer dan drie maanden voor iemand? Dan ben je mantelzorger. Een mantelzorger geeft gedurende langere tijd onbetaalde zorg/hulp aan een ander. Let wel, deze zorg geef je in een normale situatie niet, de ander heeft bijvoorbeeld een chronische ziekte of beperking. Daarnaast is er sprake van een persoonlijke band met de ander: het is je partner, familielid, een goede vriend of je buren.

Veel gestelde vragen

Zorg je voor meer dan acht uur per week en meer dan drie maanden voor iemand? Dan ben je mantelzorger. Een mantelzorger geeft gedurende langere tijd onbetaalde zorg/hulp aan een ander. Let wel, deze zorg geef je in een normale situatie niet, de ander heeft bijvoorbeeld een chronische ziekte of beperking. Daarnaast is er sprake van een persoonlijke band met de ander: het is je partner, familielid, een goede vriend of je buren. 

Jouw mantelzorger ontvangt een FlipPas ter waarde van 125 euro. Met deze FlipPas kan jouw mantelzorger zelf een cadeau uitzoeken bij een groot aantal winkels in Tiel. Op de website https://winkelenintiel.nl/aanmelden-flippas kun je zien bij welke winkels jouw mantelzorger een cadeau kan uitzoeken.

Een mantelzorgontvanger die in Tiel woont en meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden mantelzorg ontvangt kan een compliment aanvragen voor zijn of haar mantelzorger.

Je mag voor maximaal één mantelzorger een compliment aanvragen, je mantelzorger mag er ook maar één ontvangen.

Je kunt het mantelzorgcompliment aanvragen in de periode van 1 augustus tot en met 31 oktober 2023. 

Op deze pagina vind je vanaf 1 augustus 2023 een digitaal aanvraagformulier wat je kunt invullen.

Inwoners die de aanvraag liever niet digitaal invullen kunnen een aanvraagformulier afhalen bij:

  • Wuite mode (Markt 3, Tiel)
  • Het stadhuis (Achterweg 2, Tiel)
  • Mozaïek Welzijn (Hertog Karellaan 140, Tiel) tussen 9.00 en 12.00 uur

Je aanvraag wordt beoordeeld door Mozaïek Welzijn. Om de beoordeling snel te laten verlopen is het belangrijk dat je de aanvraag zo compleet mogelijk invult.

Heeft jouw mantelzorger al een FlipPas, dan kan de 125 euro automatisch worden bijgeschreven op deze pas. Let op: Het pasnummer moet wel duidelijk en volledig op het aanvraagformulier worden ingevuld. Achteraf bijschrijven van punten is niet mogelijk 

Als de aanvraag wordt afgewezen, ontvangt de aanvrager een brief met daarin de informatie over de motivatie van de afwijzing.

De mantelzorger zal vanaf november via een brief/mail worden geïnformeerd over het toe- of afwijzing van het compliment. Als de aanvraag wordt afgewezen word je via een brief geïnformeerd over de motivatie van de afwijzing. 

Is je aanvraag goedgekeurd, dan krijgt jouw mantelzorger een brief met daarin de benodigde informatie.

Anders dan vorig jaar hoeven de punten voor de FlipPas niet door de mantelzorger zelf te worden opgewaardeerd.

Dit gebeurt automatisch na goedkeuring, als u het Flippasnummer van de mantelzorger heeft ingevuld.

Als uw mantelzorger nog geen FlipPas heeft, kan uw mantelzorger een nieuwe opgewaardeerde FlipPas ophalen. De informatie hierover ontvangt uw mantelzorger in een brief, die Mozaiek begin november verzendt. Hierin staat waar en wanneer de FlipPas opgehaald kan worden.

Als jouw mantelzorger al in het bezit is een FlipPas? Vraag dan om het pasnummer en vul dit in op het aanvraagformulier. N.b. het pasnummer bestaat uit maximaal 5 cijfers.

Als uw mantelzorger nog geen FlipPas heeft, kan uw mantelzorger een nieuwe opgewaardeerde FlipPas ophalen.

De informatie hierover ontvangt uw mantelzorger in een brief, die Mozaiek begin november verzendt. Hierin staat waar en wanneer de FlipPas opgehaald kan worden.

In de brief die de mantelzorger ontvangt, staat ook informatie waar de Flippas besteed kan worden. Informatie hierover kan je ook lezen op deze link: https://winkelenintiel.nl/flippas/

Informatie over het checken van je saldo kun je lezen op: https://winkelenintiel.nl/aanmelden-flippas/ Log in op je account via deze link.

Voor 2023 regelt Mozaïek de tegemoetkoming voor parkeervergunning voor mantelzorgers niet meer. Je kunt hiervoor rechtstreeks terecht bij de gemeente Tiel.