Steun bij verlies

Lees voor

Steun bij verlies

Het overlijden van een partner is een aangrijpende gebeurtenis. Voor jou als nabestaande breekt een moeilijke periode aan. Juist dan heb je veel behoefte aan steun. Steun die meestal van familie of naaste omgeving komt. Na verloop van tijd kan deze extra aandacht afnemen. Ook kan het zijn dat je het gevoel krijgt dat de omgeving de situatie niet begrijpt. Steun bij verlies kan je juist dan ondersteunen in het rouwproces.

Waarbij helpen we

Deze ondersteuning wordt geboden door een vrijwilliger die op afspraak op bezoek komt en met je praat over het verlies en wat u als gevolg daarvan doormaakt.

Wie zijn de vrijwilligers

De vrijwilligers hebben zelf een partner verloren of hebben een andere rouwervaring. Zij weten hoe het is om een zwaar verlies te lijden.

Hoe werkt het

Wanneer je aangeeft dat je belangstelling hebt voor een bezoek, maakt de vrijwillige coördinator een afspraak met jou voor een eerste kennismaking. Na dit gesprek kun je aangeven of je verder gesprekken wilt. Zo ja, dan vraagt de coördinator aan één van de vrijwilligers contact met jou op te nemen. Jullie houden contact zolang je zelf aangeeft daar behoefte aan te hebben. Uiteraard blijft de inhoud van deze gesprekken tussen jou en de vrijwilliger. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Contact

Heb je behoefte aan steun of wil je graag meer weten? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers.

“Je weet pas echt hoe het is om iemand te verliezen als je het zelf hebt meegemaakt”

Lees hier het verhaal van Elise Pijpe.

Monique van Os

Ouderenadviseur
Tiel
06-42 64 30 43