Welzijn op Recept

Lees voor

Welzijn op Recept

Soms gebeurt er iets in je leven wat gevolgen heeft voor je gezondheid. Door bijvoorbeeld een scheiding, omdat je kind of partner ziek is of omdat je je alleen voelt. Hierdoor kun je lichamelijke klachten krijgen. Vaak helpt het door iets te gaan doen wat jou gelukkig maakt.

Zo werkt het

Vraag aan je huisarts of praktijkondersteuner om Welzijn op Recept. Onze welzijnscoach neemt contact met je op om samen te bekijken wat je leuk vindt en waar je interesse ligt. Dit kan eventueel door mee te doen aan activiteiten in de wijk; zoals wandelen, sporten, muziek maken of iets creatiefs. Maar dit kan ook zijn door vrijwilligerswerk te gaan doen. Wacht niet en vraag om Welzijn op Recept!

Wil je meer informatie? Bel naar (0344) 61 15 66 of stuur een mail naar welzijnoprecept@mozaiekwelzijn.nl.

Waarom deelnemen

Door onder begeleiding van een welzijnscoach mee te doen aan passende activiteiten, krijg je weer grip op de situatie. Deelname is uiteraard alleen met jouw instemming.

“Een recept voor Welzijn”

Soms gebeurt er iets in je leven wat gevolgen heeft voor je gezondheid. Door bijvoorbeeld een scheiding, omdat je kind of partner ziek is of omdat je je alleen voelt. Hierdoor kun je lichamelijke klachten krijgen. Vaak helpt het door iets te gaan doen wat jou gelukkig maakt. Onze welzijnscoach Inez (links op de foto) deelt het verhaal waarbij een inwoner opknapt van Welzijn op Recept.

Een man kwam binnen via de huisarts voor Welzijn op Recept. Hij had lichamelijk klachten, veel pijn in zijn rug en voelde zich ook niet meer blij en een beetje nutteloos. Dit kwam er uit toen we in gesprek gingen

Hij vertelde ook dat hij vroeger, toen hij nog geen rugklachten had, een volkstuintje had. Deze heeft hij niet meer omdat de grond verkocht moest worden. Verder vertelde hij dat hij veel op de bank zit en naar series op tv kijkt. Dit doet hij uit verveling. De bank staat schuin voor de tv en hij bleek ook schuin voor de tv te zitten.
Meneer wil graag aan zijn lichaam werken.

De welzijnscoach vertelde vervolgens over het Stadslandgoed De Franciscus hof. Dit is een grote biologische moestuin aan de J.D. van Leeuwenstraat in Tiel en wordt door vrijwilligers verzorgd. Het is niet zo dat iedereen een eigen stukje heeft. Iedereen zorgt samen voor deze moestuin.

Meneer is er naar toe gegaan en gaat nu iedere dinsdag en zaterdag.
Doordat hij in beweging is, is zijn rugpijn minder. Doordat hij wat doet voor de gemeenschap voelt hij zich nuttig. Doordat hij iets doet wat hij leuk vindt voelt hij zich blijer.

Benieuwd of Welzijn op Recept ook iets voor jou is? Informeer bij jouw huisarts, praktijkondersteuner of fysiotherapeut.

Inez Koot

Coördinator Meldpunt en Welzijnscoach
Tiel
06-38 07 72 04

Jeanet de Graaf

Coördinator Welzijn op Recept en Welzijnscoach en Mantelzorgconsulent
Tiel
06-20 45 08 27