Lief en Leedstraat

Lees voor

Lief & Leedstraat

In een Lief & Leedstraat kijken buren naar elkaar om. In leuke maar ook moeilijke tijden. Daar knapt iedereen van op, dus ook je straat. Je leert elkaar weer kennen en indien nodig elkaar te helpen. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. En ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma. Ben jij iemand die omkijkt naar een ander? Misschien is het iets voor jou om vrijwillige Gangmaker te worden. Een gangmaker is iemand die het Lief & Leedpotje beheert, en eigenlijk het voortouw neemt om Lief & Leed onder de aandacht te brengen. De gangmakers worden geholpen en geïnspireerd door medewerkers van Mozaïek Welzijn.

Lijkt het jou leuk om gangmaker te worden in jouw flat of straat?
Neem dan contact op met de medewerkers onderaan deze pagina. Per straat zijn er 2 gangmakers nodig, heb je zelf al iemand op het oog met wie je samen gangmaker kunt zijn? Perfect! Nog niet? Dan helpt Mozaïek je daar graag bij.

Het Lief & Leedpotje
Als een straat een Lief & Leedstraat is geworden, zijn er twee gangmakers die het Lief & Leedpotje beheren. Per jaar krijgen de gangmakers een bedrag van maximaal 150 euro in het potje. Hiervan kunnen zij een bloemetje, kaartje, chocola of iets anders kleins voor kopen.

 

Medewerkers

Marjoke van Gelder

Wijkcoach en Vrijwilligerscoördinator
Tiel
06-48 06 14 28

Monique van Os

Ouderenadviseur
Tiel
06-42 64 30 43