Meldpunt vrijwillige hulp

Lees voor

Ons Meldpunt vrijwillige hulp is een soort uitzendbureau voor vrijwilligers en mensen die hulp nodig hebben.
Wij maken de match tussen onze vrijwilligers en iemand die hulp nodig heeft. Het Meldpunt is er voor iedereen in Tiel die zelfstandig thuis woont.

Vragen om hulp kan gaan over samen koffie drinken, een luisterend oor of mensen helpen om weer op pad te gaan.

De vrijwilligers gaan meestal bij degene die hulp wil thuis op bezoek. Soms heeft iemand maar af en toe hulp nodig en soms op vaste tijden. De vrijwilligers van het Meldpunt proberen een mooie match te maken.

Heb je hulp nodig of wil je graag iemand helpen? Neem dan contact op met ons Meldpunt. Bel naar 0344 61 15 66 of mail naar meldpuntvh@mozaiekwelzijn.nl.

Interview

Meldpunt van Mozaïek Welzijn koppelt maatjes met inwoners Tiel

TIEL • Gonnie en Els zijn allebei vrijwilliger bij het Meldpunt van Mozaïek Welzijn. Het Meldpunt koppelt maatjes met inwoners die bijvoorbeeld gezelschap willen. 

Gonnie had altijd al in haar hoofd om maatje te worden. “Ik werd na 22 jaar dienstverband ontslagen. Daar zat ik dan op de bank en was mijn ritme in de dag kwijt”, vertelt Gonnie. “De werkbegeleidster van het UWV tipte mij om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik ging aan de slag als vrijwilliger bij het Meldpunt van Mozaïek Welzijn. Al snel heb ik mezelf gekoppeld als maatje van een oudere dame.”

“De mevrouw waar ik kom is niet eenzaam, maar wil graag een ander gesprek over van alles. Ik wandel met haar én kom voor een praatje. Voor mezelf is het ook fijn, omdat ik me nuttig voel. Het mes snijdt dus aan twee kanten.”

Aandacht
Bij het Meldpunt komen vragen binnen van mensen die onder andere iemand zoeken voor een wandeling, vervoer of iemand die meegaat naar het ziekenhuis. Of voor een gezellig praatje. “Het gaat vooral echt om de aandacht”, zegt Els, net als Gonnie vrijwilliger bij het Meldpunt. Ze gaat bij inwoners uit Tiel langs om een indruk te krijgen van de persoon. En om te kijken wat er precies nodig is.

“Tijdens mijn huisbezoek bij een mevrouw wilde zij perse mij als maatje hebben”, aldus Els. “Ik heb verteld dat ik niet op vaste tijden langs kan komen. Dat was geen probleem. Ik ga erlangs om gezellig koffie te drinken. Of we gaan er samen op uit, wat mevrouw best lastig vindt. Ik help haar hierbij. Het is mooi om te zien dat ze nu ook zónder mij de deur uit gaat.”

Getipt
“Ik ben maatje geworden nadat mijn vriendin me had getipt”, vertelt Els. “Ze had gesproken met de wijkcoach van Mozaïek en vertelde dat vrijwilligerswerk echt iets voor mij is. Ik vind maatje zijn heel mooi en dankbaar werk. En ik voel me nuttig.”
Wie zich óók aanmeldt als vrijwilliger (maatje) krijgt eerst een kennismakingsgesprek met Inez Koot, coördinator van het Meldpunt. Als maatje sta je er niet alleen voor. Je kunt voor vragen altijd bij Mozaïek terecht.

Maatje worden
Wie wekelijks één of twee uurtjes tijd heeft en – net als Els en Gonnie – écht van betekenis wil zijn, kan maatje worden. Bel naar 0344 61 15 66 of mail naar meldpuntvh@mozaiekwelzijn.nl.
Wie geen maatje wil worden, maar een maatje nodig heeft, kan ook contact opnemen.

 

Coordinator Meldpunt

Inez Koot

Coördinator Meldpunt en Welzijnscoach
Tiel
06-38 07 72 04