Logo DarkLogo Light

Tweede Kamerleden op bezoek bij Talenthouse Tiel

Lees voor
7 november 2023

Tweede Kamerleden op bezoek bij Talenthouse Tiel

Vrijdag 3 november verwelkomde het jongerenwerk van Mozaïek Welzijn Burgermeester Hans Beenakker, Wethouder Dave Verbeek en twee Tweede Kamerleden, Ingrid Michon-Derkzen (VVD) en Songül Mutluer (PvdA). Zij voerden een gesprek over jeugdproblematiek en het gemeentelijk project ‘Aanstormend talent’, met aandacht voor talentontwikkeling van jongeren.

Het jongerenwerk lichtte toe hoe ze actief zijn op scholen, in de straten en in het jongerencentrum Talenthouse Tiel.

De Tweede Kamerleden stelden vragen over de aanpak van jongeren die op de rand van criminaliteit staan of zich er al in bevinden. Het jongerenwerk benadrukte hun preventieve werkwijze en hoe ze contact onderhouden met jongeren, ook met jongeren die weleens een fout hebben gemaakt.

Het jongerenwerk vertelde verder over hun uitgebreide netwerk. Oubayd El Boukrioui vertelde hoe hij als jongere bezoeker van het Talenthouse was. Hij heeft nu een goed lopend bedrijf, waarmee hij, net als bij Mozaïek, inzet op talenten bij jongeren. Hij zet hier sport als middel voor in.

Zowel de Burgemeester, Wethouder als de Tweede Kamerleden waren diep onder de indruk en prezen de toewijding van het jongerenwerk van Mozaïek.