Logo DarkLogo Light

UITREIKING BURGERINITIATIEF AWARDS

Lees voor
21 augustus 2020

UITREIKING BURGERINITIATIEF AWARDS

De winnaars van de Burgerinitiatief Awards hebben op donderdag 12 maart een prijs van 1.000 euro in ontvangst mogen nemen. De Award is een waardering voor inwoners die zich inzetten voor medebewoners uit de gemeente Tiel. De prijsuitreiking vond plaats in de Trouwzaal van Gemeente Tiel. De prijzen zijn gevallen voor drie categorieën. Voor de categorie Algemeen: MIND Ypsilon Tiel. Jongeren of mensen met een beperking. Stichting Anders en de categorie Ouderen: Aanschuiftafel Tiel-Noord. De prijs is mede mogelijk gemaakt door Stichting Burgerweeshuis en Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis, Rabobank West Betuwe en Gemeente Tiel.

Voor de Burgerinitiatief Awards 2019 kwamen er in totaal 17 initiatieven binnen. Het was lastig kiezen voor de driekoppige jury; bestaande uit Carla Kreuk (wethouder Gemeente Tiel), Ans Duquesnoy (raadslid Gemeente Tiel) en Henk Bolt (Community Banker bij Rabobank West-Betuwe). Carla Kreuk: “Alle 17 genomineerde initiatieven verdienen grote waardering voor hun belangeloze en hartverwarmende inzet. Het zijn prachtige burgerinitiatieven die veel betekenen voor onze inwoners. Dit mooie werk willen wij graag voor het voetlicht brengen met deze verkiezing. De initiatieven die dit jaar extra in het zonnetje worden gezet zijn aansprekend door de verbindende kracht die zij hebben en de manier waarop zij mensen deel laten nemen aan de samenleving.”

Over de Burgerinitiatief Awards
Deze award is in 2018 in het leven geroepen door Mozaïek Welzijn. Een waardering voor inwoners die zich inzetten voor andere inwoners uit de gemeente. Voor 1 januari 2020 konden inwoners hun initiatief (groot of klein) opgeven voor deze award. De inzendingen werden verdeeld onder drie categorieën: algemeen, ouderen en jongeren en/of mensen met een verstandelijke beperking. De winnaars van de eerste editie waren: Tiel Herstelt en Zwerfvuil Acties.

Hieronder de 17 burgerinitiatieven die genomineerd waren voor de Burgerinitiatief Awards 2019 (in willekeurige volgorde):

Rouwcafé
Open Mind Tiel
Fotografie door senioren
Stichting Anders
Stichting SinT
Ontmoetingscentrum
Creatief Platform Tiel
Stichting Kledingbank (Klesteo)
60+ Club Wadenoijen
MIND Ypsilon Tiel
Aanschuiftafel Tiel-Noord
Multi Culti Tuin Hertogenwijk
Wandelen met mantelzorgers
Tiel Tip Top
Toneel Oranjevereniging Wadenoijen
Taal en integratie
Vrijdag Middag Café

Omdat uiteindelijk alle genomineerden met hun inzet voor de inwoners uit Tiel ook een pluim verdienen, krijgen zij een gepaste felicitatie.

Over de prijswinnaars

MIND Ypsilon Tiel
MIND Ypsilon Tiel biedt iedereen die als directe naaste te maken heeft met (ontwrichtende) psychische en/of verslavingsproblematiek, de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, te steunen en kennis te delen bij de “aanschuiftafel” die maandelijks georganiseerd wordt. Ze vragen aandacht voor de bijzondere groep mantelzorgers. Ook zijn ze gesprekspartner voor gemeenten en andere partijen.

Aanschuiftafel Tiel-Noord
Onder het genot van een gezonde maaltijd, gemaakt door vrijwilligers, ontmoeten maandelijks ruim veertig inwoners (55+) elkaar.

Stichting Anders
Door maandelijks een activiteit voor volwassenen met een verstandelijke beperking uit Rivierenland te organiseren, zorgt Stichting Anders dat de leefomgeving van deze mensen vergroot wordt en ze een leuke dag hebben.