Logo DarkLogo Light

VACATURE MANAGER MOZAÏEK WELZIJN

Lees voor
11 mei 2022

VACATURE MANAGER MOZAÏEK WELZIJN

Over Mozaïek

Mozaïek is een welzijnsinstelling die actief is in de gemeente Tiel, Buren, West Betuwe, Neder-Betuwe en Rhenen. Ze verzorgt het sociaal werk en jongerenwerk voor deze gemeenten. Samen met de gemeenten en andere organisaties pakt Mozaïek maatschappelijke vraagstukken aan.

Samenso

Elke dag een stukje beter

Per juni 2022 gaan Caleidoz Welzijn, Forte Welzijn en Mozaïek Welzijn samenwerken. Dit doen zij met ondersteuning vanuit de nieuwe stichting: Samenso. Samenso heeft een gezamenlijke Raad van Toezicht, bestuurder, MT en servicebureau. De stichtingen houden ieder hun eigen gezicht en blijven lokaal werken. De organisaties werken ook voor de inwoners in gemeenten Berg en Dal, Doesburg, Overbetuwe en Zevenaar.

met een maatschappelijke opdracht in een nieuwe samenwerking

Voor Mozaïek Welzijn zijn wij op zoek naar een ervaren manager. Mozaïek is de welzijnsorganisatie voor de gemeente Tiel en verzorgt het jongerenwerk in de gemeenten Buren, Neder-Betuwe, Rhenen en West Betuwe. Er zijn 25 fte in dienst. Mozaïek Welzijn vormt samen met Caleidoz Welzijn en Forte Welzijn Samenso. Elke dag een stukje beter, dat is waar Samenso voor staat. Samenso is een nieuwe stichting waar je samen met de bestuurder en collega managers vorm aan geeft.
Lokaal zorg je dat de teams van Mozaïek optimaal draaien en verzorg je samen met de bestuurder het accountmanagement bij de gemeentes en partners.

Wat ga je doen

 • Jij kijkt strategisch naar onze maatschappelijke opdracht en houdt jouw mandaat helder. Jij bent verantwoordelijk voor het realiseren van productie en bewaken van het budget.
 • Jouw deur staat altijd open en dat laat jij ook merken. Jij zoekt de samenwerking op en stemt af met collega’s, inwoners, gemeentes en andere instanties binnen en buiten de organisatie. Jij bent daarnaast de schakel tussen de teams en bestuurder. Jij zet jouw creativiteit in en zorgt hiermee voor een stroom van ideeën.
 • Jij bent een faciliterend leider van zelfstandige teams. Jij pakt samen met de teams uitdagingen op en zet deze om in kwalitatieve oplossingen. Jij geeft ruimte en vertrouwen in dagelijkse situaties én in crisismanagement. Jij stemt af wat er nodig is om onze teams nog verder te laten groeien in zelforganisatie en durft daarbij knopen door te hakken. Je motiveert medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en hebt oog voor hun talent. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ziekteverzuim en beleidsontwikkeling binnen Mozaïek.
 • Jij hebt direct contact met de gemeentes in het werkgebied van Mozaïek. Door korte lijnen en jouw gevoel voor kansen én het werk in het sociaal domein, weet jij nieuwe opdrachten te verwerven en contracten af te sluiten. Dit doe jij binnen de begroting zelfstandig of in samenspraak met de bestuurder.
 • Jij hebt een actieve rol in het leveren van input en ondersteuning voor de oprichting en inrichting van het servicebureau van Samenso. Daarbij let je op de ontwikkeling van de interne organisatie en onderlinge samenwerking.

Wat breng je mee

 • Academisch werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
 • Ervaring in of met het Sociaal Domein is een pre, affiniteit met de sector is een must.
 • Ruime managementervaring en aantoonbaar succesvol in verander- en/of ontwikkeltrajecten.
 • Je bent een echte teamspeler en communiceert helder.

Wat bieden wij

Wij dagen je uit om steeds te verbeteren. Bij ons:

 • Werk je in een warme sector waar direct impact wordt maakt. Wij zorgen dat het leven van onze inwoners elke dag een stukje beter wordt.
 • Bouw je mee aan een nieuwe organisatie met lokale focus en overkoepelende visie.
  Kom je in een nieuw MT terecht met veel energie. Wij investeren in onze mensen, onder andere door een ontwikkelassessment voor alle managers, teambuilding en intervisie.
 • Volgen we de cao Sociaal Werk. De functie is ingeschaald in schaal 11 (min. €3.365 – max € 5.225 op basis van 36 uur). Hiernaast heb je recht op een ruim Individueel Keuze Budget (IKB, circa 16,5% ) voor extra verlof of salaris. Daarnaast zijn er ruime faciliteiten voor persoonlijke ontwikkeling zoals het Loopbaanbudget (LBB).
 • Bepalen we samen wat een passend aantal uren is. Deze managementfunctie is voor circa 32 uur per week, in overleg is het exacte aantal uren vast te stellen. De ingangsdatum ligt op 1 juli of zo spoedig mogelijk daarna.

Procedure

Lijkt deze vacature iets voor jou? Stuur voor 30 mei 2022 jouw motivatie en CV waarin duidelijk wordt dat JIJ de enthousiaste manager bent die ons kan laten groeien. Wij vinden het belangrijk dat jij kennis maakt met onze teams en het MT van Samenso, dit is dan ook onderdeel van de procedure. De gesprekken vinden plaats in de week van 7 en 14 juni 2022.Inhoudelijke vragen kun je stellen aan huidige directeur-bestuurder Johan Andrée van Mozaïek 06 15 85 95 25.Jouw motivatie en CV stuur je naar Margriet Sanders, P&O adviseur Caleidoz en Samenso (peno@caleidoz.nl).