Logo DarkLogo Light

Van Dronkenmanslaantje naar Lief & Leedstraat

Lees voor
3 juli 2024

Van Dronkenmanslaantje naar Lief & Leedstraat

Nick en Teus wonen vier jaar in het Hovenierslaantje in Tiel. Ook wel bekend als Dronkenmanslaantje omdat vroeger bezoekers van café ‘De Amstelhoek’ waggelend door deze straat naar huis liepen. Door werk zijn de heren in Tiel beland. “We waren direct verknocht aan het straatje. En benieuwd naar onze buren.”

Burendag

Nick en Teus hebben een evenementenbedrijf. Het is dan ook niet zo gek dat ze vijf maanden nadat ze de sleutel kregen een Burendag organiseerden, met hulp van subsidie vanuit het Oranjefonds. Er werd uitgepakt met live optredens en een BBQ. Er kwamen maar liefst 83 buren. “Na die dag wist je elkaars naam. Dit smaakte naar meer”, vond Nick.

Is dit niet iets voor jullie?

Een buurvrouw las ‘n artikel in Het ‘Kontakt’ dat Mozaïek Welzijn gangmakers zocht die zich willen inzetten voor een Lief & Leed straat. Ze dacht direct aan Nick en Teus: “jullie doen al veel, is dit niet iets voor jullie?”

Maak van jouw straat ook een Lief en Leedstraat.

In een Lief & Leedstraat kijken buren naar elkaar om. In leuke maar ook moeilijke tijden. Daar knapt iedereen van op, dus ook je straat. Je leert elkaar weer kennen en indien nodig elkaar te helpen. Bijvoorbeeld als iemand veel alleen is, net uit het ziekenhuis komt of een naaste heeft verloren. En ook op vrolijke momenten zoals bij de geboorte van een baby, een nieuwe baan of het behalen van een diploma.

Ben jij net als Nick en Teus een gangmaker?

Een gangmaker is iemand die het Lief & Leedpotje beheert, en eigenlijk het voortouw neemt om Lief & Leed onder de aandacht te brengen.

“We geven buren voor verschillende gelegenheden een cadeautje”, zegt Nick. “Bijvoorbeeld als er iemand trouwt, een speciale leeftijd heeft bereikt of er een kind wordt geboren”, vertelt hij verder. In onze groepsapp komen de aanmeldingen binnen, zo weten we wie we iets kunnen geven. We proberen het zo goedkoop mogelijk te houden. Het is echt een aardigheidje.”, aldus Nick.

Wil je ook gangmaker worden?
Neem dan contact op met Monique van Os 06-42 64 30 43 van Mozaïek.