Logo DarkLogo Light

VOORJAARSACTIVITEITEN VOOR JONGEREN GROOT SUCCES!

Lees voor
1 maart 2021

VOORJAARSACTIVITEITEN VOOR JONGEREN GROOT SUCCES!

In de voorjaarsvakantie organiseerde Mozaïek Welzijn, buurtsportcoaches Buren en het Wilgje Buitensport in samenwerking met de gemeente Buren een survivalmiddag voor jongeren tussen de tien en zeventien jaar. Ook was er een online bingo voor jongeren tussen de tien en 23 jaar. Ruim tachtig jongeren deden mee aan een van deze activiteiten.

Bingo voor de quarantieners
De voorjaarsvakantie werd ingeluid met een bingo op de maandag! In drie rondes konden verschillende jongeren deelnemen aan deze activiteit. De groepen waren ingedeeld op leeftijdscategorie en er waren prijzen als een bioscoopbon, powerbank en beautypakket. Bijna dertig jongeren zagen hoe Lance, Bas en Amber, jongerenwerkers Mozaïek Welzijn, van de bingo een groot feest maakten door zichzelf om te toveren tot online bingomasters.

Survivalmiddag bij het Wilgje
Op vrijdag was er een survivalmiddag bij Wilgje Buitensport in Buren. Voor deze middag konden twintig jongeren zich opgeven. Zodra de activiteit online kwam, stroomden de aanmeldingen binnen. In totaal deden zestig jongeren mee met de survivalmiddag. Van kanoën, steppen, boogschieten tot aan ‘de vloer is lava’ op de survivalbaan. Het kon allemaal op een coronaproof manier plaatsvinden.

Voor de jongeren was het een opluchting om weer even naar buiten te kunnen. Zo zei een jongere tijdens de survivalmiddag: “Dit is te gek! Even iets anders dan thuis zijn of online naar mijn docent luisteren.”

Ideeën ophalen
Net als andere groepen, hebben jongeren het zwaar in deze coronatijd. Om te kijken of er nog meer coronaproofactiviteiten georganiseerd kunnen worden, haalden de jongerenwerkers ideeën op bij de aanwezigen. Met deze ideeën hopen de jongerenwerkers en gemeente Buren nog meer activiteiten mogelijk te kunnen maken.

Bas: “Binnen de huidige maatregelen is er nog best wat mogelijk! Als je een idee hebt voor iets leuks, bel of app Lance op 06-20 45 20 63 of mij op 06-20 44 95 10 en we kijken samen naar de mogelijkheden.”