Logo DarkLogo Light

Vrijwilliger invullen formulieren

Lees voor
27 september 2022

Vrijwilliger invullen formulieren

Mozaïek Welzijn is op zoek naar vrijwilligers die mensen uit de gemeente Tiel willen helpen bij het invullen van formulieren en/of beantwoorden van moeilijke brieven.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Je komt bij de locatie Dynamiek aan de Haaftenlaan in Tiel binnen en pakt een kop koffie of thee. Je bent op tijd en kun dus nog even kletsen met je collega’s over je weekend. Om 10:00 uur komt er een meneer met een vraag over een declaratie voor de zorgverzekering. Je pakt voor meneer ook een kopje koffie en jullie gaan samen aan een tafel zitten. Het blijkt dat deze vraag wat complex is. Geen probleem want jij weet bij welke instantie je moet zijn om antwoord te krijgen. Je belt de betreffende instantie en vult samen met meneer het formulier in. Meneer loopt tevreden het gebouw uit. De volgende inwoner komt binnenlopen voor haar afspraak. Dit is een mevrouw die een uitkering aan wil vragen, maar niet weet hoe ze het formulier in moet vullen. Jij helpt mevrouw en zo loopt de tweede tevreden persoon weer naar buiten.

Als vrijwilliger van de formulierenhulp weet je de weg in formulierenland. En misschien heb je een juridische achtergrond of wil je daar graag wegwijs in worden. Vrijwilligers bij Mozaïek worden begeleid. Verder kun je een cursus volgen via het Nibud. Jij geeft aan wanneer je beschikbaar bent en Mozaïek regelt jouw planning.

Als persoon ben je toegankelijk, heb je doorzettingsvermogen en geduld.

Lijkt jou deze vrijwillige job iets? Neem dan contact op via dynamiek@mozaiekwelzijn.nl of (0344) 62 16 07.