Logo DarkLogo Light

WEEK VAN HET GELD: VAN 23 TOT 27 MAART: GOED OMGAAN MET GELD IS GOUD WAARD!

Lees voor
6 maart 2020

WEEK VAN HET GELD: VAN 23 TOT 27 MAART: GOED OMGAAN MET GELD IS GOUD WAARD!

Tijdens de Week van het Geld, van 23-27 maart aanstaande, organiseert Welzijn Next Level, activiteiten voor iedereen in Tiel voor wie het omgaan met geld tot problemen kan leiden. Het doel is om mensen te helpen om bewust(er) om te gaan met geld. Zo zijn er jongeren die de consequenties niet kunnen overzien van online kopen. Of alleenstaande ouders die moeite hebben om de dagelijkse eindjes aan elkaar te knopen.

Om te voorkomen dat mensen diep(er) in de schulden geraken, neemt Welzijn Next Level het initiatief om de landelijke Week van het Geld ook in Tiel te houden. Welzijn Next Level is een samenwerking tussen Mozaïek Welzijn, STMR en MEE Gelderse Poort. Er is een activiteitenprogramma, speciaal voor inwoners van Tiel die meer willen weten over dit onderwerp, of juist hulp zoeken. Maar óók voor vrijwilligers die veel te maken krijgen met inwoners met geldproblemen.

Programma:
De activiteiten vinden plaats tussen 23 en 27 maart op verschillende locaties in Tiel:

Woensdag 25 maart: Workshop voor vrijwilligers
Welzijnsorganisatie Dynamiek organiseert een workshop voor vrijwilligers, waar een deurwaarder en bewindvoerder komen vertellen over hun werk.

Wanneer? van 14.00 tot 16.00 uur op de Haaftenlaan 26 in Tiel.
Aanmelden tot 18 maart via emailadres: dynamiek@mozaiekwelzijn.nl

Maart – juni: Speciale Trainingen
De trainingen Uitkomen met Inkomen en Budgetbuddy gaan starten voor mensen die meer grip willen krijgen op hun financiën.

Trainingen Uitkomen met Inkomen (vanaf 18 jaar)
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur op donderdagavond 26 maart, 9 en 23 april, 14 en 28 mei en 4 juni en wordt gegeven op:

Donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur Waar? STMR, Siependaallaan 1 in Tiel
Aanmelden of meer informatie? U kunt contact opnemen met de trainer Gerjan Klijn: 06-82483412 of met de klantenservice: 0900-8433 of mail naar: amw-tiel@stmr.nl.

Budgetbuddy 
Cursus voor mensen die meer grip willen krijgen op hun financiën. Voor mensen die 18 jaar of ouder zijn en moeite hebben met hun geldzaken omdat ze moeilijk lerend zijn, nooit goed geleerd hebben om met geldzaken om te gaan of omdat ze niet goed kunnen lezen, schrijven of rekenen.

Elke deelnemer krijgt een vrijwilliger; een budgetbuddy. Deze vrijwilliger gaat met je mee naar de cursus. De vrijwilliger helpt je na elke bijeenkomst om wat je in de cursus leert ook thuis te doen. Er zijn 6 bijeenkomsten, elke bijeenkomst duurt 2 uur. De cursus start op vrijdagochtend 27 maart 2020.

Wanneer? van 10.00-12.00 uur. Vervolgdata zijn: 17 april, 8 mei, 15 mei, 29 mei, 12 juni.
Waar? In Tiel, op de Siependaallaan 1 gebouw STMR/Sante Partners.
Aanmelden? Bel, mail of stuur een sms- of WhatsApp bericht naar Moniek Gehring, trainer/consulent Expertisecentrum MEE Gelderse Poort. Telefoon: 06-10010240 / E-mail: m.gehring@meegeldersepoort.nl.

GEANNULEERD Vrijdag 27 maart: Rondkomdag voor kinderen én ouders

Deze activiteit is helaas geannuleerd ivm het coronavirus.