Logo DarkLogo Light

WERKZAAK RIVIERENLAND, MOZAÏEK EN AVRI MAKEN SAMEN MONDKAPJES

Lees voor
5 juni 2020

WERKZAAK RIVIERENLAND, MOZAÏEK EN AVRI MAKEN SAMEN MONDKAPJES

De mensen van Avri en Werkzaak blijven ook in tijden van corona hun werk doen, hier en daar met aanpassingen. De mondkapjes die zij dragen tijdens hun werk worden nu gemaakt door werkzoekenden van Werkzaak uit Syrië, Eritrea en El Salvador. Ze mogen hiervoor de ruimte gebruiken bij Dynamiek, locatie van Mozaïek. Lieke van der Heijden, Coördinator van de locatie Dynamiek geeft aan dat het een echte voor- en dooractiviteit is, “Ze leren van elkaar, dit is precies waar we voor staan.” Avri zorgt voor het gebruikte textiel waarvan de kapjes gemaakt worden. In elk mondkapje komt een label te hangen over de samenwerking Werkzaak-Mozaïek-Avri. Donderdag 4 juni nam Joost Reus, bestuursvoorzitter van Avri, de eerste mondkapjes in ontvangst van Werkzaak voor gebruik door de eigen medewerkers.

Werkzaak werkt al langer samen met zowel Mozaïek als Avri. Ook voor het vervaardigen van de mondkapjes wisten de partijen elkaar te vinden voor het bij elkaar brengen van mensen, ruimte en materialen.

Taalverwerving
“Naast bezig zijn is het leren van de Nederlandse taal erg belangrijk. Overal hangen er Nederlandse woorden zodat ze hiermee kunnen oefenen. En wat een mooie bijkomstigheid is naast het activeren is de taalvaardigheid leren op de werkvloer. Wat de kansen op een baan aanzienlijk vergroot. Een win-win-situatie”, aldus een werkcoach van Werkzaak Rivierenland.

Mini-productielijn gestart
Afgelopen week is een groep zeer gemotiveerde werkzoekenden van verschillende nationaliteiten gestart met het maken van mondkapjes. Twee werkzoekenden zijn heel ervaren, aldus de werkcoach, en leren de anderen met naald en draad omgaan. Er is een heus mini-productielijntje opgezet en de eerste mondkapjes zijn al klaar.

Textiel door Avri
Joost Reus, bestuursvoorzitter van Avri: “Dit is een mooi voorbeeld van de doelstellingen die Avri nastreeft op het gebied van circulariteit en inclusiviteit. Doordat we onverkoopbaar textiel aan Werkzaak leveren, gaan we verspilling van grondstoffen tegen. Nu de werkzoekenden van Werkzaak van dit textiel mondkapjes maken, bieden we samen met Werkzaak en Mozaiek bovendien een kans aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We werken zo samen met inwoners aan een