Logo DarkLogo Light

Winnaars Burgerinitiatief Awards 2022

Lees voor
13 maart 2023

Winnaars Burgerinitiatief Awards 2022

Er waren dit jaar maar liefst 25 nominaties voor de Burgerinitiatief Awards binnengekomen. Vrijdag 10 maart was het zover. Die dag hebben de winnaars hun prijs overhandigd gekregen door wethouder Carla Kreuk, Ans Duquesnoy en Marcel van den Berg. “Het was ontzettend moeilijk kiezen”, benadrukte de wethouder namens de jury. “Ook dit jaar zijn wij verrast door alle mooie en belangrijke initiatieven. Deze initiatieven betekenen veel voor inwoners van de gemeente Tiel.” De prijzen zijn gevallen in de drie categorieën. Voor de categorie Algemeen was Stichting Jeugd Vakantieweken Tiel de gelukkige winnaar. Voor de categorie Jongeren of Mensen met een beperking en Burgerweeshuisprijs heeft Tiel Onbeperkt Sportief de waardering gekregen. Stadsmoestuin De Franciscushof heeft de prijs voor de categorie Ouderen ontvangen. Ieder gingen ze met een geldbedrag van maar liefst 1.000 euro naar huis. De andere initiatieven hebben allemaal een brief en een bos bloemen ontvangen. De prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis, Stichting Burgerweeshuis Tiel, Gemeente Tiel en Mozaïek Welzijn.

 

Over de prijswinnaars

Stichting Jeugd Vakantieweken Tiel

De stichting bestaat al 64 jaar en organiseert in de laatste week van de zomervakantie een vakantieweek voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Deze vakantieweek wordt zo goedkoop mogelijk georganiseerd zodat iedereen mee kan doen ongeacht het inkomen van ouders/verzorgers.

Onbeperkt Sportief
Onbeperkt Sportief laat kinderen met een beperking al vier jaar lang kennis maken met sport en de verenigingen die dit aanbieden. Maar laten ook de verenigingen kennismaken met deze doelgroep. Onbeperkt Sportief hoopt hiermee dat verenigingen mogelijkheden zien voor een aanbod voor deze doelgroep. Vorig jaar deden ruim 250 kinderen mee.

Stadsmoestuin De Franciscushof
De Franciscushof is een grote biologische moestuin aan de J.D. van Leeuwenstraat in Tiel. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 3500 vierkante meter. De tuin is biologisch-dynamisch opgezet met hulp van de Hogeschool Warmonderhof en wordt door vrijwilligers verzorgd. Stadslandgoed Franciscushof is tien jaar geleden ontstaan als initiatief van het Inloophuis Tiel. De opbrengst van de tuin gaat naar de maaltijden die twee keer per week in het Inloophuis worden klaargemaakt.