Logo DarkLogo Light

Winnaars Burgerinitiatief Awards 2023

Lees voor
24 april 2024

Winnaars Burgerinitiatief Awards 2023

Er waren dit jaar maar liefst 22 nominaties voor de Burgerinitiatief Awards binnengekomen. Dinsdag 23 april was het zover. Die dag hebben de winnaars hun prijs overhandigd gekregen. “Het is ieder jaar weer een lastige keuze het beste initiatief te kiezen. Want alle initiatieven dragen bij aan verbinding in onze samenleving. Veel inwoners zijn gebaat bij de verschillende initiatieven, dus eigenlijk zijn het allemaal winnaars”, benadrukte wethouder Carla Kreuk namens de jury.

De prijzen zijn gevallen in de drie categorieën. Voor de categorie Algemeen was Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel de gelukkige winnaar. Voor de categorie Jongeren of mensen met een beperking heeft Organisatie De Vrolijke Wandelaars de waardering gekregen. Maluku Oldstars Theole Tiel heeft de prijs voor de categorie Ouderen ontvangen. Ieder gingen ze met een geldbedrag van maar liefst 1.000 euro naar huis. De andere initiatieven hebben allemaal een brief en een bos bloemen ontvangen. De prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis, Stichting Burgerweeshuis Tiel, Gemeente Tiel en Mozaïek Welzijn.

 

Over de prijswinnaars

Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel

Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel staat al 33 jaar klaar voor mens en dier in de regio. Van het helpen van gewonde dieren tot het terugvinden van vermiste huisdieren, onze vrijwilligers zijn 24/7 actief. Via onze website en Facebook-community zorgen we voor snelle hereniging van dieren met hun eigenaars. Onze missie wordt gedreven door vrijwilligers die belangeloos hun tijd en energie inzetten om te helpen.

Organisatie De Vrolijke Wandelaars
De Vrolijke Wandelaars organiseren ieder jaar dé Avondvierdaagse van Tiel!
Dit wandelfeest brengt mensen van alle leeftijden samen en moedigt aan om actief te zijn, grenzen te verleggen en mooie herinneringen te maken.
Vier avonden langs prachtige routes in onze regio, omringd door een feestelijke sfeer en aanmoedigingen van enthousiaste toeschouwers (vaak opa’s en oma’s, leerkrachten, coaches en blij verraste voorbijgangers).

Maluku Oldstars Theole Tiel
Bij ons kunnen ouderen vanaf 60 jaar elkaar twee keer per week ontmoeten. We bieden sportieve activiteiten aan, zoals ‘walking football’, met aangepaste regels voor veiligheid. Na de training lunchen we gezellig samen. Ook organiseren we toernooien en sportieve uitjes. Daarnaast verzorgen we AED-trainingen en ondersteunen we onze leden bij ziekte of overlijden, en faciliteren we onderling contact via een groepsapp.