Logo DarkLogo Light

WINNAARS BURGERINITIATIEF AWARDS: EEN GEWELDIGE ERVARING!

Lees voor
29 juli 2019

WINNAARS BURGERINITIATIEF AWARDS: EEN GEWELDIGE ERVARING!

Winnaars Burgerinitiatief Awards: een geweldige ervaring!

Op 6 en 7 februari dit jaar werden twee prijswinnaars verrast met een mooi geld bedrag. Zij wonnen de Burgerinitiatief Awards en kregen een cheque van € 1.000,- overhandigd. Met bloemen en taart werden de betrokkenen van Tiel Herstelt en de Zwerfvuil Acties overvallen door de aanwezigheid van pers, jury en belangstellenden. Nu blikken wij terug en zijn wij benieuwd of het prijzengeld al goed is besteed. Ook is dit het moment om aan te kondigen dat er voor 2019 ook de Burgerinitiatief Awards worden uitgereikt!

Voor Ton Cuijten en Lien de Groot-Kok (Zwerfvuil Acties) was vooral de geheimzinnigheid rondom de Awards leuk en spannend. De begeleiders en kinderen mochten van niks weten. De grote cheque maakt vooral veel indruk bij de kinderen betrokken bij de Zwerfvuil Acties.

Voor Joyce de Vries (Tiel Herstelt) was het echt een invasie. Na de eerste schrik, was het vooral ontzettend leuk en feestelijk met taart en bloemen en een gezellig samenzijn. Dat Carla Kreuk (wethouder en jurylid) ook aanwezig was, maakte het voor beide winnaars nog eens extra speciaal. Ook de aanwezigheid van de Rabobank, Stichting Burgerweeshuis Tiel en Duurzaam Rivierenland is niet onopgemerkt gebleven.

Voor Tiel Herstelt voelde de prijs als een grote stimulans. Het was een enorme opsteker dat er zoveel vertrouwen was in een project dat nog niet eens gestart was. Samen met de subsidie van zorginnovatiefonds ZonMw, kan het project een sterke start maken en hopelijk voor een lange tijd van betekenis zijn voor de inwoners van Tiel. Dat is toch geweldig! De eerste plannen zijn al gemaakt: Thea Bergstra (ZZP-er in ervaringswerk) gaat met Joyce mee op tournee in Tiel. Met de herstelkoffer en verhalen gaan zij met mensen in gesprek en wordt er gebouwd aan vertrouwen en draagvlak. Het prijzengeld gaat besteed worden aan kopjes koffie, thee en de huur van een ruimte.

De Zwerfvuilacties hebben het geld al goed besteed. Met de Prins Maurits basisschool is er mooie deal gemaakt. Het gebruik van een ruimte in de school met als tegenprestatie een picknicktafel en het beschilderen van handwerklokaal en het elektriciteit gebouwtje (door de kunstenaar Tommy Art). Ook is er een kledingrek aangeschaft voor de hesjes en een kliko voor de prikkers.

Voor beide winnaars is het duidelijk dat een prijs zoals deze niet eenmalig zoud moeten worden uitgereikt. Dus volgend jaar weer! Voor de Zwerfvuil Acties was deze prijs echt een kers op de taart na 20 jaar bezig te zijn. Dit gunnen zij andere initiatieven ook!

Ken je een goed burgerinitiatief of ben je er zelf nauw bij één betrokken? Houd het nieuws in de gaten. Over een tijdje kan er weer genomineerd worden!

Voor meer informatie, neem contact op met Mozaiek (0344-611566 of info@mozaiekwelzijn.nl).