Logo DarkLogo Light

WINNAARS BURGERINITIATIEF AWARDS VERRAST

Lees voor
4 oktober 2021

WINNAARS BURGERINITIATIEF AWARDS VERRAST

Tijdens de officiële opening van het Sociaal Plein Tiel werden de winnaars van de Burgerinitiatief Awards 2020 verrast met hun prijs van ieder duizend euro. De Award is een waardering voor inwoners die zich inzetten voor medebewoners uit de gemeente Tiel. De prijzen zijn gevallen op drie categorieën. Voor de categorie Algemeen hebben Tielse Maatjes en het Inloophuis de prijs ontvangen. Voor de categorie Jongeren of Mensen met een beperking heeft het project Home-start van Humanitas de waardering gekregen. Het Toon Hermanshuis heeft de prijs voor de categorie Ouderen ontvangen. Zij werden dubbel verrast met een extra schenking van maar liefst drieduizend euro van Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis.
De prijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis, Stichting Burgerweeshuis Tiel, Gemeente Tiel en Mozaïek Welzijn.

Door corona is de selectie van de winnaars anders gegaan dan voorgaande jaren. De driekoppige jury; bestaande uit wethouder Carla Kreuk, raadslid Ans Duquesnoy en wijkcoach Abdelmalik Boudehan van Mozaïek Welzijn hebben gekozen uit bestaande initiatieven.

Over de Burgerinitiatief Awards
Deze award is in 2018 in het leven geroepen door Mozaïek. Een waardering voor inwoners die zich inzetten voor andere inwoners uit de gemeente.

Over de prijswinnaars

Inloophuis Tiel & Tielse Maatjes
Het Inloophuis is een project van het Diaconaal Centrum Tiel waarin drie Tielse kerken samenwerken. Het is opgericht vanuit de overtuiging dat mensen mensen nodig hebben.

Project Home-start van Humanitas
De vrijwilligers van Home-start bieden laagdrempelige ondersteuning en praktische hulp wanneer gezinnen hulp goed kunnen gebruiken.

Toon Hermans Huis Tiel
Het Toon Hermans Huis Tiel wil een ontmoetingsplaats bieden voor mensen in Tiel en omstreken, die geconfronteerd zijn met kanker en ervaringen hierover willen delen met lotgenoten.

 

Foto: Jan Bouwhuis Foto