Logo DarkLogo Light

HANDEN UIT DE MOUWEN TIJDENS NLDOET

Lees voor
20 mei 2021

HANDEN UIT DE MOUWEN TIJDENS NLDOET

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei weer NLdoet. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook Tiel is dit jaar weer van de partij en kan jouw hulp goed gebruiken. Wil je weten waar je allemaal kan helpen? Kijk dan op www.nldoet.nl! Heb je zelf een leuk idee voor je wijk maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Neem dan contact op met de wijkcoaches van Mozaïek Welzijn www.mozaiekwelzijn.nl/ (0344) 61 15 66.

Turks centrum met hart voor ouderen
De 58-jarige conducteur Osman Aslantas uit Tiel zet zich samen met het bestuur al jarenlang in voor de TDIB. TDIB is een verenigingsgebouw voor de Turkse gemeenschap. In het gebouw worden allerlei activiteiten georganiseerd. “Zo is er Turkse volksdans, zijn er tentoonstellingen, bespelen we muziekinstrumenten of organiseren we een BBQ. Ook helpen we met het invullen van formulieren, geven we taalles en zijn we tolk”, vertelt Osman. Komende tijd geeft het bestuur extra aandacht aan ouderenproblematiek.

Tijdens NLdoet wil TDIB het buitenterrein van het verenigingsgebouw opknappen. Zoals bestaande schuttingen vernieuwen en vervangen. Struiken snoeien, nieuwe planten plaatsen en het hekwerk herstellen en vervangen.

Heb jij tijd om zaterdag 29 mei tussen 12:00 – 17:00 uur een handje te helpen? Geef je dan nu op bij tiel.tdib@hotmail.com

Multiculturele moestuin laten bloeien
Het is voorjaar en er worden weer volop groenten gekweekt bij de multiculturele moestuin in de Hertogenwijk in Tiel. Diana van Dijk zet zich al zes jaar in voor deze moestuin. Diana: “De moestuin is er voor iedereen. Door samen buiten bezig te zijn zorg je voor verbinding.” Wist je dat je voor circa 7,50 euro per jaar al een stukje grond voor je eigen moestuin hebt?

Diana wil op zaterdag 29 mei van 13:00 – 17:00 uur de boel opknappen en heeft hier hulp bij nodig. Zo moeten er picknicktafels in elkaar worden gezet, worden opgeruimd en bakken worden gemaakt/vervangen.

Wil je zaterdag 29 mei helpen? Of wil je ook je eigen moestuin? Stuur dan een mail naar hertogenwijk@gmail.com.

Klusjesdag
Lucinda Knoppers is verantwoordelijk voor de financiën van Stichting Clubhuis Tiel. Samen met ongeveer vijftien vrijwilligers zorgt ze voor leuke activiteiten voor jong en oud. Van kidsclub tot bingo. Van aanschuiftafel tot koffie-uurtje. Sinds kort kunnen kinderen zelfs op het buitenterrein een eigen moestuin bijhouden.

Clubhuis Tiel aan de Peppellaan wil met NLdoet de achterkant van de muur schilderen omdat deze nu beklad is met graffiti. Verder willen ze laarzenborstels maken voor bij de ingang van de moestuin en de nieuwe schuur en lounge set voorzien van een laag beits.

Wil jij graag je handen uit de mouwen steken om dit clubhuis weer te laten blinken? Geef je dan nu op via misswuppie@outlook.com of 06-40 70 01 73.